№21

Бухгалтер 911, травень, 2016/№21 Інші номери журналу ›
  • Нова редакція Інструкції щодо сплати ЄСВ: для кого є сюрпризи? Дочекалися! «Перша ластівка» з давно виставлених на громадське обговорення ЄСВшних документів пройшла реєстрацію в Мін’юсті. Зустрічаємо наказ Мінфіну від 28.03.2016 р. № 393, яким Інструкцію № 449* щодо сплати ЄСВ викладено в новій редакції.
  • Відпускні: як нарахувати та відобразити в обліку Хоча працівник в період щорічної відпустки і не працює, йому за цей час підприємство все одно виплачує відпускні. У якому порядку нараховують такі виплати? Якими податками їх обкладають та як відображають в обліку? Продовжуємо обговорювати відпускну тему, розпочату у № 18-19.
  • Розрахунок декретних у прикладах З теорією обчислення допомоги по вагітності та пологах ви вже познайомилися в попередньому випуску журналу. Тепер черга за практикою. Найпоширеніші ситуації з розрахунку декретних пройдемо з вами разом крок за кроком.
  • Отримання передоплати і ПДВ: ситуації з життя Здавалося б, правила нарахування ПДВ при отриманні передоплати є простими та зрозумілими. Однак, як показує практика, інколи навіть буденні ситуації викликають безліч запитань. Наприклад, як правильно діяти покупцю і продавцю в разі, якщо отриману передоплату сторони домовилися зарахувати в рахунок іншого постачання? У сьогоднішній статті розберемо найпопулярніші запитання-ситуації, пов’язані з нарахуванням і коригуванням ПДВ при отриманні передоплати.
  • Податкові накладні / розрахунки коригування в електронній формі слід зберігати 1095 днів?! Заголовок цієї статті — це, по суті, інтерпретація висновку податківців, якого вони дійшли в одному зі свіжих роз’яснень (категорія 101.19 ЗІР), що викликало хвилю обурення користувачів порталу buhgalter911.com. У цій статті пропонуємо вам розібратися, чи є законними вимоги ДФСУ та чи можна їх оминути.
  • Актуальні запитання алкогольно-тютюнової звітності «Дебютне подання» звітності алко-тютюновим роздробом позаду. Вона дозволила чітко зрозуміти, що завдання це не з простих і дуже вже нагадує Сизифову працю. Знову ж таки податківці показали себе зовсім не з кращого боку. За звичною традицією, скупі роз’яснення з’явилися лише напередодні закінчення граничного строку подання звітів. У сьогоднішній статті ми їх і зберемо воєдино. Так, уже виходить, що постфактум. Але оскільки про скасування цієї напасті поки що не йдеться, у майбутньому це стане у пригоді.
  • Чи можна ПК за комунальними послугами показати на підставі рахунка? Водоканал не реєструє податкові накладні (ПН). Чи можна в цьому випадку показати податковий кредит (ПК) згідно з п. 201.11 ПКУ без ПН на підставі рахунка? Якщо можна, то які особливості слід враховувати при відображенні цих сум ПДВ?
  • Індексуємо зарплату за травень 2016 року Знову у нас на порядку денному індексація — готові показники для травня 2016 року.
  • Прозріння податківців: стара Книга обліку доходів за новими правилами Нова форма Книги обліку доходів / доходів та витрат (далі — Книга) для ППЄПів з’явилася майже рік тому (28.07.2015 р.). Але до сьогодні вона є не в усіх. Адже тим, у кого на 28.07.2015 р. вже була на руках зареєстрована Книга (зрозуміло, стара її форма), дозволили вести облік у старій Книзі — доти, доки вона не закінчиться. Запитання було лише в тому, яких правил при цьому слід дотримуватися (якщо ППЄП веде облік у старій Книзі): старих чи нових? Через рік податківці таки надали правильну відповідь...
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі