№22

Бухгалтер 911, травень, 2016/№22 Інші номери журналу ›
  • Амортизація основних засобів: правильне нарахування амортизації, виправлення помилок Що робити, якщо помилково не нараховували амортизацію основних засобів (далі — ОЗ) у бухобліку? Як правильно виправитися у такому разі? В яких випадках її дійсно не слід нараховувати? Відповіді на ці та деякі інші запитання, якими переймаються користувачі порталу buhgalter911.com, ви знайдете в цій статті.
  • Декретні: показуємо у звітності Як розрахувати, нарахувати та виплатити суми допомоги по вагітності та пологах, вам, шановані читачі, уже відомо. Настав час поговорити про те, як цю допомогу відобразити у звітності підприємства. Про яку звітність ітиметься ? Про звіт за формою Ф4-ФСС з ТВП, Податковий розрахунок за формою № 1ДФ та ЄСВ-звіт за формою № Д4.
  • «Орендні» компенсуючі платежі: податківці за безПДВшне нарахування Факт такий: від податківців хлинула ціла злива листів, в яких вони стверджують, що компенсація орендарем земельного податку, податку на нерухомість і навіть комунальних послуг не є об’єктом обкладення ПДВ. І це після того, як багато років фіскали були за нарахування ПДВ на такі компенсуючі платежі. Чим аргументують свою нову позицію податківці та що робити орендодавцям і орендарям, обговоримо в сьогоднішній статті.
  • Алкогольно-тютюнова звітність: «живіше всіх живих» і не лише Ще декілька днів — і прощавай, травню! Отже, роздрібним продавцям алкоголю і тютюнових виробів знову доведеться марудитися із заповненням звітних форм № 1-РА і № 1-РТ. Про перспективи їх скасування і те, що безалкогольному пиву в цій звітності не місце, зараз і поговоримо детальніше.
  • Не приймають електронну звітність: коли можна відзвітувати «на папері»? Доволі часто виникають ситуації, коли напередодні подання звітності платник виявляє, що податківці «відключили» його від можливості подати звітність в електронному вигляді. На сьогодні у ПКУ передбачена норма, яка дозволяє подати звітність «на папері», якщо фіскали в односторонньому порядку розірвали договір про визнання електронних документів. Як і коли працює ця норма, розповімо в сьогоднішній статті.
  • Відмова від коригувань фінрезультату: коли можна, а коли ні? Право вибору застосовувати / не застосовувати коригування з податку на прибуток (далі — ППП) мали лише низькодохідні (за підсумками 2015 року) платники податку. Але чи можуть вони «передумати» вже після прийняття такого рішення? Що робити високодохідним платникам, які надалі стають низькодохідними? З відповідями на ці та низку інших запитань ви зможете ознайомитися в цьому матеріалі.
  • Обліковуємо роботу легкового авто: чи є альтернатива подорожньому листу? Сучасне законодавство не вимагає використовувати подорожній лист легкового автомобіля як первинного документа, за допомогою якого фіксують роботу автотранспорту та списання палива. У зв’язку з цим пропонуємо розглянути, як без його допомоги можна вести облік роботи автотранспорту та що при цьому потрібно врахувати.
  • Якщо працівник нарозмовляв понад ліміт Працівники підприємства для розмов у робочих цілях використовують корпоративні мобільні телефони. Для зменшення витрат на зв’язок керівник підприємства хоче встановити ліміт розмов. Причому при перевищенні ліміту вартість «понадрозмови» планують утримувати із заробітної плати працівників. Як документально оформити ці операції? Чи будуть для працівника такі «понадрозмови» оподатковуваним доходом?
  • СЕАРП: податківці «прокинулися» і почали роз’яснювати «Сумніших оповідей не знайдете...» ніж паливно-акцизна проблематика. Здавалося б, після запровадження СЕА ПДВ податківці повинні були врахувати гіркий досвід і з другою СЕА (паливною) зробити все на порядок краще. Але за фактом вийшло навіть гірше. Про деякі проблеми та шляхи їх вирішення (у тому числі завдяки роз’ясненням ДФСУ) поговоримо в цій статті.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі