Теми статей
Обрати теми

Премії за півроку та за 9 місяців: як врахувати в розрахунку середньої зарплати

Гуль Тетяна, експерт з питань оплати праці, buhgalter911@mail.ua
Ситуація. Працівник їде у відрядження з 21 по 22 листопада 2016 року (на 2 робочі дні). У розрахунковому періоді (вересень — жовтень 2016 року) згідно з Положенням про преміювання йому були нараховані: у вересні 2016 року — премія за результатами роботи за півроку у сумі 1500 грн., у жовтні 2016 року — премія за результатами роботи за 9 місяців у сумі 2000 грн. Як правильно включити до розрахунку середньої зарплати премії за півроку та за 9 місяців, якщо у вересні й жовтні 2016 року працівник відпрацював 40 днів із 42 за графіком роботи.
відрядження, премії, розрахунок середньої

Направляючи працівника у відрядження, потрібно порівняти денну зарплату з середньоденною і оплатити період відрядження за найбільшим показником. Нас зараз цікавить розрахунок середньої зарплати, а конкретніше — особливості включення до розрахунку «середніх» премій, нарахованих працівнику в розрахунковому періоді.

Працівнику в розрахунковому періоді (вересень — жовтень 2016 року) згідно з Положенням про преміювання було нараховано два види премій: у вересні — премія за підсумками роботи за півроку у сумі 1500 грн.; у жовтні — премія за підсумками роботи за 9 місяців у сумі 2000 грн. Щоб правильно включити ці премії до розрахунку середньої зарплати, потрібно взяти до уваги такі основні правила ( п. 3 Порядку № 100*).

* Порядок обчислення середньої заробітної плати, затверджений постановою КМУ від 08.02.95 р. № 100.

Правило 1. Премії включають до заробітку того місяця, на який вони припадають згідно з відомістю нарахування зарплати. Це означає, що на розрахунок середньої зарплати не впливає те, за який період нараховано премію. До розрахунку потрапить та премія, яку включили до зарплатної відомості. У випадку, зазначеному в запитанні, премія за підсумками роботи за півроку потрапить до заробітку вересня 2016 року, премія за підсумками роботи за 9 місяців — до заробітку жовтня.

Правило 2. Премії, які виплачуються за квартал та більш тривалий проміжок часу, при обчисленні середньої зарплати за останні 2 календарні місяці включають до заробітку в частині, відповідній кількості місяців у розрахунковому періоді. Тобто до розрахунку включають не всю суму премії, а лише її частину.

img 1Для цього потрібно премію поділити на кількість місяців, за які вона нарахована, і помножити на 2 (кількість місяців у розрахунковому періоді).

Визначимо, яку частину премії буде включено до розрахунку: премія за півроку: 1500 грн. : 6 міс. х 2 міс. = 500 грн.; премія за 9 місяців: 2000 грн. : 9 міс. х 2 міс. = 444,44 грн.

Правило 3. Якщо кількість днів у розрахунковому періоді відпрацьована не повністю, премії, винагороди та інші заохочувальні виплати при розрахунку середньої зарплати за останні 2 календарні місяці враховують пропорційно часу, відпрацьованому в розрахунковому періоді. Таким чином, частина премій за півроку та 9 місяців до розрахунку включаємо пропорційно відпрацьованому часу. Визначимо, яка сума премії у кінцевому підсумку увійде до розрахунку середньої зарплати:

(500 грн. + 444,44 грн.) : 42 роб. дн. х 40 роб. дн. = 899,47 грн.

де 42 — кількість робочих днів за графіком роботи (22вересень + 20жовтень); 40 — кількість фактично відпрацьованих працівником днів у розрахунковому періоді (вересень — жовтень 2016 року).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі