Теми статей
Обрати теми

Сумісники: трудова книжка і не лише

Соломіна Марія, експерт з питань оплати праці, buhgalter911@mail.ua
Сумісник хоче, щоб у його трудовій книжці був запис про роботу за сумісництвом? Без проблем! Зараз розповімо, як це зробити.
сумісник, трудова книжка, штатний розпис

Якщо ваш працівник є зовнішнім сумісником, запис про період роботи на умовах сумісництва ви в його трудову книжку не вносите. Чому? В силу прямої норми з п. 1.1 Інструкції № 58*.

* Інструкція про порядок ведення трудових книжок працівників, затверджена спільним наказом Мінпраці, Мін’юсту і Мінсоцзахисту від 29.07.93 р. № 58.

Якщо працівник захоче, запис про його роботу за сумісництвом повинен буде внести в його книжку окремим рядком основний роботодавець. Для цього вам необхідно буде видати працівникові довідку про роботу за сумісництвом (форма довільна).

img 1Можна видати виписки з відповідних наказів про прийом на роботу за сумісництвом (звільнення).

У довідці вкажіть найменування підприємства; дати прийому/звільнення; реквізити наказів про прийом на роботу за сумісництвом і про звільнення з роботи; найменування роботи (професії, посади), на якій працював сумісник.

Логічно, щоб таку довідку (виписки з наказів) неосновний роботодавець видав працівникові в момент звільнення з роботи за сумісництвом. Тоді записи про прийом і звільнення основний роботодавець внесе в трудову книжку одним рядком, як того вимагає Інструкція № 58 (ср. ). Наведемо зразок такої довідки (рис. 1) і запису в трудовій книжці про роботу за сумісництвом (рис. 2).

img 2

Рис. 1. Зразок довідки про трудові відносини

img 3

Рис. 2. Порядок заповнення трудової книжки при зовнішньому сумісництві

А якщо працівник — внутрішній сумісник? Тоді записи в трудову книжку вносимо на підставі внутрішніх документів (рис. 3).

img 4

Рис. 3. Порядок заповнення трудової книжки при внутрішньому сумісництві

«На закуску» ще одне запитання, яке часто ставлять щодо сумісників. Чи показувати в штатному розписі посади, займані зовнішніми сумісниками? Так, у штатному розписі мають бути вказані всі посади, які зайняті працівниками, як основними, так і сумісниками, а також вакантні посади.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі