№16

Бухгалтер 911, квітень, 2017/№16 Інші номери журналу ›
  • Штатний розпис: зворотний зв’язок Зовсім нещодавно* ми з вами говорили про те, як скласти штатний розпис. А сьогодні підготували ще один матеріал на цю тему, у якому зібрали ваші «найгарячіші» запитання.
  • Сумісники: трудова книжка і не лише Сумісник хоче, щоб у його трудовій книжці був запис про роботу за сумісництвом? Без проблем! Зараз розповімо, як це зробити.
  • Критерії ризиків для блокування податкової накладної: до чого готуватися? 1 квітня 2017 року — дата, з якої «побіг» тестовий режим блокування податкових накладних. «Головний герой» цього «екшену» — критерії ризиків для блокування, які повинен визначити Мінфін. Усі платники ПДВ з побоюванням чекали, що ж це буде...
  • «Складні» товари «стукають у двері», або «РРО-наїзд» Заздалегідь і неодноразово вже писали про РРО-загрозу, навислу над торговцями технічно складними побутовими товарами. На жаль, це відбулося. Відповідний перелік товарів — «згубників РРО-імунітету» «допиляний». Уже в травні він «побіжить». Що потрібно у зв’язку із цим врахувати?
  • «Трудові» штрафи: пробіжка по листах Держпраці Стаття 265 КЗпП. Мало хто нею цікавився до 01.01.2015 р. Але ось після цієї дати вона стала просто мегапопулярною!
  • Якщо «березнева» «послугова» податкова накладна зареєстрована за старою формою… Ситуація. Зареєстрували 10 березня 2017 року «березневу» податкову накладну на послуги за старою формою — без коду послуг. Покупець просить скласти розрахунок коригування, оскільки боїться, що раз це «березнева» податкова накладна, то в нього знімуть податковий кредит. Наскільки ці побоювання обґрунтовані, а прохання покупця — законне?
  • Водна рента: розбираємося із заповненням декларації З минулого номера ви вже знаєте, що за минулий квартал платникам рентних платежів потрібно звітувати за новою формою*. У цій статті пропонуємо розібратися з тим, як правильно заповнити декларацію, на прикладі водної ренти.
  • «Штрафна» різниця для високодохідників: чи такий страшний біс… У полку податково-прибуткових різниць в 2017 році прибуло. Одна з найодіозніших серед них — «штрафна» різниця, передбачена п.п. 140.5.11 ПКУ. У короткому абзаці вмістилася ціла історія, розібратися в якій пропонуємо вам тут і зараз.
  • Отримуємо дивіденди і обліковуємо їх отримання У попередніх статтях* ми переважно говорили про виплату дивідендів. Але не можна забувати також і про їх облік в одержувачів. У цій статті приділимо увагу саме їм!
  • «Електронна взаємодія з податківцями»: нюанси Ситуація. Підприємство бажає скористатися інструментом електронного кабінету «Листування з ДФС». Якщо підприємство обере спосіб взаємодії з податківцями через електронний кабінет, чи зможе воно в цьому випадку подавати звітність через «Медок»? Чи її потрібно буде подавати тільки через електронний кабінет?
  • Індексація зарплати за квітень 2017 року Досягти — не означає перевищити. Індекси таки дісталися до порога індексації 103 %, але ось перевищити його не змогли! Це означає, що у квітні «у справі» ті ж коефіцієнти, що ми застосовували для березня.
  • Витрати загальносистемника: чи можна врахувати ЄСВ? Будь-який підприємець (окрім пенсіонера або інваліда) зобов’язаний сплачувати ЄСВ «за себе». А якщо в нього є найняті працівники, то ще і ЄСВ «за працівників». Чи можна такі суми відносити на витрати? ПКУ дозволяє. Але…
  • «Як це працює?»: звільнення від ЄСВ для підприємців Якщо фізособа-підприємець є пенсіонером за віком або інвалідом і отримує згідно із законом пенсію або соціальну допомогу, то він має право не сплачувати ЄСВ «за себе». Усе ніби просто... але є цікаві деталі. Про них і поговоримо.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі