№46

Бухгалтер 911, листопад, 2017/№46 Інші номери журналу ›
  • Таблиця 6 Звіту з ЄСВ: якщо донараховуємо/сторнуємо зарплату Не часто, але трапляється, що роботодавцям доводиться сторнувати або донараховувати зарплату у зв’язку з уточненням кількості відпрацьованого часу. Як такі операції відобразити в Таблиці 6 Звіту за формою № Д4? Чи потрібно при відображенні донарахованих/відсторнованих сум зарплати проставляти в графі 10 код типу нарахувань «2» (самостійно донарахований ЄСВ) /«3» (самостійно зменшена надмірно нарахована сума ЄСВ)? Такі запитання регулярно надходять від бухгалтерів. Відповіді на них ми надамо нижче з урахуванням конкретних ситуацій.
  • Інвентаризація: підбиваємо підсумки за запасами Продовжуємо особливо актуальну в передноворічний час тему інвентаризації. Цього разу зосередимо вашу увагу на тому, як обліковувати нестачі, надлишки або ж пересортицю, виявлені при інвентаризації матеріальних активів, а саме запасів. Основними засобами і малоцінними необоротними активами займемося в наступному номері.
  • Облікова азбука: комп’ютер на підприємстві На перший погляд, облік комп’ютерної техніки — не така вже і складна справа. Але якщо трохи глибше зануритися в тему, то може виникнути низка запитань. Наприклад, як провести в обліку заміну монітора або системного блока (вважати це ремонтом, поліпшенням чи частковою ліквідацією комп’ютера). Як обліковувати замінені «запчастини»? Як списати комп’ютер з балансу? Про облік комп’ютерів «від придбання до списання» і йтиметься в сьогоднішній статті.
  • Узагальнюючі податкові консультації: чекаємо наступного року Мінфін затвердив Порядок № 811*, що регулює надання Міністерством узагальнюючих податкових консультацій. І, судячи з усього, консультацій, підготовлених згідно з цим документом, доведеться чекати не раніше наступного року. Давайте ж розглянемо встановлені ним нововведення.
  • «Більше двох»: ДФСУ про ціну в податковій накладній Ціна в податковій накладній містить більше двох знаків після коми. Чи бути в цьому випадку податковому кредиту? Податківці нарешті визначилися.
  • Реєстрація розблокованих податкових накладних за рахунок ∑Перевищ Ситуація. Податківці заблокували податкову накладну. На дату подання ПДВ-декларації за звітний період податкова накладна так і не була розблокована, а ось зобов’язання за нею в декларації відображені. У результаті з’явився ∑Перевищ. Зараз податківці прийняли рішення про розблокування податкової накладної. Чи обов’язково поповнювати ПДВ-рахунок для її реєстрації? Чи вона може бути зареєстрована за рахунок ∑Перевищ?
  • Індексація зарплати за листопад 2017 року Знову індексація. Цього разу за листопад. «Готові» коефіцієнти індексації і суми поточної індексації — вам на допомогу.
  • Остання дека єдиноподатника — ex-загальносистемника З початку 2017 року підприємець працював на загальній системі, а 01.07.2017 р. перейшов на єдиний податок. Але в листопаді він вирішив узагалі припинити діяльність (знявся з держреєстрації 02.11.2017 р.). У який строк він зобов’язаний подати декларацію про доходи?
  • Відшкодування комунальних платежів орендодавцю-загальносистемнику: у пошуках доходу Тільки стихли пристрасті з обкладенням ПДВ компенсації комунальних платежів при оренді, як отримали нове ПДФО/ВЗ-«відкриття» від податківців. Цього разу «жертвами» стали орендарі, що компенсують комунальні платежі орендодавцям — ФОП на загальній системі. Благо піти від цих проблем достатньо легко. Потрібно лише правильно скласти договір оренди. Про це — далі.
  • Підприємець працює 24 години на добу: ОК? Підприємець має намір укласти із замовником договір на обробку баз даних з переліком у специфікації до нього найменувань робіт і годин на їх виконання. Причому годин указано більше, ніж підприємець фізично може відпрацювати протягом місяця. Найманих працівників немає, а замовник наполягає саме на такому договорі. Чим це загрожує підприємцю? Зараз з’ясуємо. Приєднуйтеся, буде багато цікавого!
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі