№36

Бухгалтер 911, серпень, 2018/№36 Інші номери журналу ›
  • Дозвольте представитися, оновлений Звіт з ЄСВ Новою звітністю з ЄСВ нас із вами «лякали» довго і нудно, аж із жовтня 2017 року. І ось «диво» сталося. Мінфін наказом від 15.05.2018 р. № 511 виклав у новій редакції Порядок № 435*, а також оновив усі додатки до нього. «Дісталося» і формам ЄСВ-звітності. Чого чекати від змін, а головне, «з коли» треба буде подавати роботодавцям ЄСВ-звіт за новою формою, дізнаєтеся прямо зараз.
  • Податковий кредит за «старою» розблокованою ПН Ситуація. Отримали податкові накладні, датовані вереснем 2017 року, — раніше заблоковані і зареєстровані за рішенням Комісії тільки 15.08.2018 р. У декларацію за липень 2018 року їх не включали, оскільки цього місяця вони ще були заблоковані. Чи можна їх показати в декларації за серпень 2018 року, враховуючи те, що ці податкові накладні датовані 05.09.2017 р. (коли ще діяли 365 к. дн. для відображення податкового кредиту)?
  • Запитання у зв’язку з переходом зі спрощеної системи на загальну Пропонуємо до вашої уваги декілька практичних запитань, що виникли у користувачів порталу buhgalter911.com.
  • Таблиця 1 Звіту за формою № Д4: новинки та «старинки» Таблицю 1 форми № Д4 «На­рахування єдиного внеску» формують і подають усі страхувальники, які використовують працю найманих працівників та/або фізичних осіб за ЦПД на виконання робіт (надання послуг). Що ж нового вніс до неї Мінфін? На що слід звернути увагу? Розбираємося!
  • «Танці» з таблицею 5 Звіту за формою № Д4 Оновлена таблиця 5 «Відомості про трудові відносини осіб та період проходження військової служби» Звіту за формою № Д4 виявилася багатою на сюрпризи. Тож сідаємо зручніше і вивчаємо нові графи і нові відомості, які тепер треба буде «засвічувати» в цій таблиці.
  • Ось вона яка — таблиця 6 Навіщо Звіту за формою № Д4 потрібна таблиця 6? Вона необхідна для формування за кожною застрахованою особою відомос­тей про суми нарахованих їй у звітному місяці видів доходів, які включаються до бази стягнення ЄСВ. Давайте поглянемо, чи піднялася в Мінфіну рука змінити щось у таблиці 6 форми № Д4.
  • Чи пустять на ЄП, якщо порушений строк ЗЕД розрахунків? Нерезидент не платить підприємству за поставлений за експортним договором товар більше 180 днів. Чи не перешкодить це переходу на ЄП?
  • Якщо РК складено не тією датою Помилково склали розрахунок коригування (РК) на часткове повернення товару «не тією датою»: за другою подією — червнем (20.06.2018 р.), а потрібно було травнем (30.05.2018 р.). РК зареєс­тровано червнем, тому в червневій декларації зменшили податкові зобов’язання. Помилку виявили в серпні. Як нам її виправити?
  • Укладаємо договір з ТОВ: як дізнатися, чи має право ваш контрагент його укладати? Закон про ТОВ породжує питання не лише, власне, для ТОВ, але й для їх контрагентів. Серед них питання, яке ви бачите в заголовку. До нашої редакції з цього приводу надійшло відразу декілька запитів від читачів, причому в різному контексті. Розглянемо їх у цій статті.
  • «Від’ємне значення? Ну то й що?», або Наслідки ПДВ-мінуса Підприємство декілька звітних періодів поспіль декларує від’ємне значення ПДВ. Які наслідки такого декларування?
  • Якщо є підрозділи: кількість лімітів каси Скільки лімітів каси встановлювати підприємству, якщо до його складу входять підрозділи?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі