Теми статей
Обрати теми

Свято + відпустка: секрети вдалого поєднання

Александрова Олеся, експерт з кадрових і податкових питань
Вдало поєднати відпустку зі святами — велике мистецтво, яким володіють багато працівників. Розглянемо один з найсприятливіших «відпускних» розкладів для працівника*.

* Вам також може стати в пригоді матеріал «Підсумований облік: як оплатити роботу у вихідні та свята» (журнал «Бухгалтер 911», 2019, № 10).

Ситуація. Працівник іде в щорічну відпустку з 26 грудня на 11 календарних днів. На яку дату припадає останній день відпустки? Скільки днів відпустки припадає на грудень і січень? Чи потрібно відпрацьовувати працівникові, який був у відпустці 6 січня, в суботу 11 січня?

При визначенні тривалості щорічної відпустки святкові та неробочі дні, перелічені в ст. 73 КЗпП, не враховують. Це вимога ч. 2 ст. 5 Закону про відпустки. У нашій ситуації на період відпустки припадає 1 святковий день — Новий рік. На цей день період відпустки працівника збільшують, проте не оплачують. Саме тому відпускні будуть нараховані за 11 днів щорічної відпустки, а не за 12 (11 календарних днів відпустки + 1 святковий день). 7 січня — святковий день (Різдво). Відповідно на роботу працівникові потрібно вийти 8 січня. Для бухгалтера в цьому випадку важливо правильно розподілити дні перехідної відпустки.

Адже суми нарахувань за час відпусток, на відміну від порядку їх фактичної виплати, розподіляються пропорційно часу, що припадає на дні відпустки у відповідному місяці.

Оскільки працівник іде в щорічну відпустку з 26 грудня на 11 календарних днів, то на грудень припадатиме 6 календарних днів відпустки, а на січень — 5 календарних днів відпустки (з 2 по 6 січня, а 1 січня — пропускаємо).

Зазначимо, що в Табелі обліку робочого часу для відображення святкових/неробочих днів, що припадають на період відпустки, не можна використовувати «відпускне кодування». Такі дні слід відображати саме як святкові/неробочі — якщо на підприємстві введено спеціальне кодування для відображення святкових/неробочих днів.

Інакше святкові/неробочі дні, які припадають на період відпустки, просто прокреслюються (можна залишити таку комірку незаповненою).

Тепер розберемося, чи потрібно такому працівникові відпрацьовувати в суботу 11 січня, якщо його роботодавець скористався «кабмінівським перенесенням»**. Адже 6 січня він був у законній відпустці.

** Детальніше про такі перенесення ви можете прочитати в статті «Святкові перенесення і зарплата: що врахувати» (журнал «Бухгалтер 911», 2019, № 48).

На жаль, потрібно. Прийняте роботодавцем рішення про перенесення робочих днів змінює графік роботи підприємства. У результаті день, який первісно був робочим, стає вихідним, а вихідний — звичайним робочим днем.

Зверніть увагу, йдеться саме про перенесення робочих днів, а не про відпрацювання.

Працівники не відпрацьовують за наданий їм вихідний день. Працівники працюють згідно зі зміненим графіком виходу на роботу. Саме тому в ситуації, описаній у запитанні, працівник повинен вийти на роботу 11 січня (субота). І для нього це буде звичайний робочий день, за який буде нарахована зарплата згідно з умовами трудового договору.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі