№32

Бухгалтер 911, серпень, 2020/№32 Інші номери журналу ›
  • Нові коди УКТ ЗЕД vs ПН: роз’яснення фіскалів Нарешті! Маємо перші роз’яснення від фіскалів щодо того, які коди УКТ ЗЕД (згідно з версією 2012-го чи версією 2017 року) зазначати в ПН при продажу залишків товарів, прид-баних або імпортованих до 02.07.2020 р. (включно). Усі подробиці — у статті.
  • Облік кількості товарів у РРО Чи потрібно з 01.08.2020 р. уводити в РРО залишки товарів, що продаються, а також кількість отриманих товарів із прибуткових накладних? Це запитання стало одним із «найгарячіших» останнім часом. Розбираємося.
  • Нестійке постачання: РК на повернення чи зворотний продаж? Постачальнику блокують мінусові РК на повернення частини товару. Щоб уникнути по-дальших блокувань РК на повернення, він просить покупця замість повернення проводити зворотне постачання за тією ж вартістю і зі складанням податкової накладної. Чи не забло-кують такі ПН? Чи можуть бути інші проблеми зі зворотним постачанням?
  • Відпустка-2020 після карантинної (не)роботи Відпускна пора в самому розпалі. Але у відпустки-2020 є свої особ­ливості. Карантин поста-рався. Та ми з вами впораємося.
  • ПДВ-декларація єдинників за липень: з кварталу на місяць З липня платників єдиного податку (ЄП) перевели на звітний період з ПДВ — місяць. Квар-тальний ПДВ-період для них було скасовано. Про те, на що звернути увагу при переході з квартальної декларації на місячну, зараз поговоримо.
  • Обліковуємо продажі інтернет-торговця Дистанційність інтернет-торгівлі накладає відбиток і на порядок розрахунків з покупцями, і на порядок передачі замовленого ними товару. А отже, в обліку таких операцій є свої особ-ливості. Про облік продажів інтернет-магазину, а також про податкові наслідки їх здійснен-ня ми й поговоримо далі.
  • Як засновникові допомогти підприємству? Кому, як не засновникові, допомагати своєму підприємству пережити важкі часи? Про те, як власник може допомогти своєму дітищу і які податкові наслідки такої допомоги для підприємства, ми вам зараз розповімо.
  • Ліквідаційна вартість дорівнює нулю: коли можна? Часто підприємства для цілей амортизації приймають, що ліквідаційна вартість об’єктів ОЗ дорівнює нулю. Чи правильно це? Чи можуть податківці чіплятися до витрат на амортиза-цію? Чи виникатимуть запитання щодо витрат на утримання та ремонт об’єкта ОЗ, якщо він має нульові показники залишкової та ліквідаційної вартості? Давайте розбиратися.
  • Один ВКО на підзвіт із зарплатою: чи можливо? Підкажіть, будь ласка, чи можна одним видатковим касовим ордером (ВКО) видати праців-никові і зарплату, й аванс на відрядження, зазначивши в гр. 4 кореспон­дуючі рахунки 661, 372 і розписавши суми в рядку «Підстава»?
  • ФОП на єдиному податку, транзитна готівка та РРО Добре, коли вся виручка своя. Але що як через підприємця-єдиноподатника транзитом про-ходить частина коштів, яка йому не належить? Чи не призведе така чужа готівка до необ-хідності поставити РРО? Чи пропускати її через РРО, якщо він уже є? Чи відображати ці су-ми в Книзі? Розглянемо ці та інші транзитні моменти детальніше.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі