Теми статей
Обрати теми

Календар бухгалтера

Січень-2021

img 1

Увага: дію карантину продовжено до 28 лютого 2021 року1. Відповідно залишаються актуальними рекомендації про подання податкової та статистичної звітності в електронній формі.

1 Подробиці — у статті «Продовження та посилення карантину: новини від КМУ» позаминулого номера журналу.

Також продовжує діяти низка штрафних послаблень, у тому числі за прострочення сплати / подання звітності, а ось від адміністративних штрафів звільнення, на жаль, у будь-якому разі немає2!

2 Про це йшлося у статті «Адмінштрафи в період карантину» (журнал «Бухгалтер 911», 2020, № 25).

Також «поблажки» можна отримати з боку місцевої влади (у частині сплати місцевих податків та зборів; того ж єдиного податку для групи 2). То перевіряйте рішення своїх місцевих рад.

4 січня (понеділок)

Граничний строк подання:

— звіту про використання та запаси палива (ф. № 4-мтп, місячна) за грудень;

— звіту про товарооборот торгової мережі (ф. № 1-торг, місячна) за грудень;

— звіту про продаж світлих нафтопродуктів і газу (ф. № 1-торг (нафтопродукти), місячна) за грудень;

— звіту про обсяг оптового товарообороту (ф. № 1-опт, місячна) за грудень;

— звіту про виробництво промислової продукції за видами (ф. № 1-П, місячна) за грудень.

5 січня (вівторок)

Граничний строк подання:

— звіту про перевезення вантажів та пасажирів автотранспортом (ф. № 51-авто, місячна) за грудень.

6 січня (середа)

Граничний строк подання:

— звіту з праці (ф. № 1-ПВ, місячна) за грудень;

— звіту з праці (ф. № 1-ПВ, квартальна) за ІV квартал;

— заяви на ПДВ-реєстрацію (ф. № 1-ПДВ) суб’єктами господарювання, у яких обсяг оподатковуваних операцій за останні 12 місяців перевищив 1 млн грн, зокрема платниками ЄП, які з 01.01.2021 р. перейшли на загальну систему оподаткування і при цьому відповідають критеріям обов’язкової ПДВ-реєстрації3.

3 У зв’язку з тим, що робочий день п’ятницю, 8 січня, КМУ розпорядженням «Про перенесення робочих днів у 2021 році» від 30.09.2020 р. № 1191-р рекомендував перенести на суботу, 16 січня, зазначену заяву доведеться подати не пізніше 6 січня, адже святково-вихідного перенесення щодо такої заяви ПКУ не передбачає.

11 січня (понеділок)4

4 У категорії 113.04 ЗІР податківці підтверджують право подання звітності про обсяги виробництва та/або обороту (у тому числі імпорту й експорту) спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів на наступний робочий день, якщо закінчення строку подання звітності припадає на вихідний, святковий або інший неробочий день.

Граничний строк подання:

— звіту про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв у оптовій мережі (ф. № 1-ОА) за грудень;

— звіту про обсяги придбання та реалізації тютюнових виробів у оптовій мережі (ф. № 1-ОТ) за грудень;

— звітів за формами:

№ 1-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації спирту»;

№ 2-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації алкогольних напоїв»;

№ 3-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації тютюнових виробів» за грудень виробниками спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів відповідно.

14 січня (четвер)

Граничний строк подання:

— звіту про заборгованість страхувальника зі сплати страхових коштів до Фонду соціального страхування України за 2020 рік5.

5 Можна подати й 15 січня. Більше нюансів знайдете у статті «Страховий стаж, Звіт по заборгованості, відповідальність: роз’яснення від ФСС» (журнал «Бухгалтер 911», 2019, № 37).

15 січня (п’ятниця)

Граничний строк подання:

— звіту про використання книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок) (ЗВР-1) і Довідки про використані розрахункові книжки за грудень6.

6 Детальніше про цю звітність читайте у статті «Звітність щодо РРО»: коли потрібна ф. № ЗВР-1?» (журнал «Бухгалтер 911», 2020, № 45).

19 січня (вівторок)

Граничний строк сплати:

— ЄСВ «за себе» за IV квартал ФОП (загальна система та єдиний податок) незалежними професіоналами та членами фермерського господарства. Єдиноподатники групи 1 при цьому можуть платити ЄСВ тільки за два місяці — жовтень і листопад 2020 року7.

7 Деталі, у тому числі як потрібно заповнити ЄСВ-звіт за ф. № Д5, щоб скористатися звільненням, знайдете у статті «Це правда! Єдиноподатники групи 1 можуть не платити ЄП і ЄСВ півроку!» (журнал «Бухгалтер 911», 2020, № 51).

20 січня (середа)

Граничний строк сплати:

— авансового внеску з ЄП за січень ФОП групи 28;

8 Платники групи 1 звільнені від сплати ЄП і ЄСВ за грудень-2020 — травень-2021, детальніше про що ви могли прочитати у статті «ЄП-/ЄСВ-звільнення для групи 1 ЄП, ЄСВ-списання «сплячим»: Закон прийнято» (журнал «Бухгалтер 911», 2020, № 50). Суму податку єдиноподатники групи 2 визначають виходячи з оновленої величини мінзарплати (6000 грн).

— ЄСВ з нарахованого, але не виплаченого доходу за грудень (окрім гірничих підприємств).

Граничний строк подання:

— податкової декларації з ПДВ за грудень;

— податкової декларації з плати за землю (земельного податку або орендної плати за земельні ділянки державної або комунальної власності) за грудень тими платниками, які подають таку декларацію щомісячно без складання річної декларації;

— звіту з ЄСВ за ф. № Д4 за грудень;

— декларації акцизного податку за грудень;

— податкової декларації з рентної плати та розрахунку за користування радіочастотним ресурсом України (додаток 41) за грудень;

— заяви про застосування спрощеної системи оподаткування за підставою «Внесення змін до свідоцтва платника єдиного податку» платниками ЄП з груп 1 і 2 (підприємці), у яких у грудні змінилися: податкова адреса / місце провадження господарської діяльності / види господарської діяльності;

— заяви про застосування спрощеної системи оподаткування (зміну групи ЄП) платниками ЄП груп 1 і 2, які перевищили в ІV кварталі встановлений для них п. 291.4 ПКУ граничний розмір доходу та перейшли до «старшої» групи ЄП. Якщо при цьому ФОП хоче перейти до групи 3 на ставку 3 %, то одночасно подається заява на ПДВ-реєстрацію.

25 січня (понеділок)

Граничний строк подання:

— звіту про перевезення автотранспортом вантажів та пасажирів (ф. № 31-авто, квартальна) за ІV квартал юрособами, основним або одним з видів економічної діяльності яких є вантажні та (або) пасажирські автоперевезення;

— звіту про обсяги реалізованих послуг (ф. № 1-послуги, квартальна) за ІV квартал;

— звіту про продаж і запаси товарів (продукції) в оптовій торгівлі (ф. № 1-опт, квартальна) за ІV квартал.

28 січня (четвер)

Граничний строк сплати:

— ЄСВ гірничими підприємствами з доходу за грудень.

29 січня (п’ятниця)

Граничний строк сплати:

— податку на нерухоме майно юрособами за ІV квартал;

— транспортного податку юридичними особами за ІV квартал.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі