Теми статей
Обрати теми

«Гарячі» новини останньої декади вересня

Казанова Марина, податковий експерт, Товстоп’ят Юрій, податковий експерт
У перший день останньої декади вересня Мінфін оприлюднив нові зразки структури власності юросіб. Того ж дня Державна комісія з питань ТЕБ та НС прийняла рішення про введення на всій території країни «жовтого» рівня епідемічної небезпеки з 23 вересня. Також з’явилася постанова КМУ, якою подовжується дія карантину та режиму надзвичайної ситуації до кінця 2021 року. Більше подробиць — вже тут і зараз!

Продовження карантину

КМУ продовжив дію карантину до 31 грудня (постанова КМУ від 22.09.2021 р. № 981, далі — постанова № 981). Нагадаємо, що окрім заборон і обмежень, це передбачає і деякі перевірочні, штрафні та інші подібні послаблення для платників податків*.

* Див. замітку «Продовження карантину до 1 жовтня: що це означає?» у журналі «Бухгалтер 911», 2021, № 34.

«Жовта» зона

З 23 вересня на території усіх регіонів України встановлено «жовтий» рівень епідемічної небезпеки**. Відповідно на території усіх регіонів країни застосовуються обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для «жовтого» рівня. Знайдете їх у пп. 22 та 3 постанови № 1236***. При цьому слід урахувати останні зміни зі свіжої постанови № 981 щодо умов, коли обмеження не працюють.

** kmu.gov.ua/news/z-23-veresnya-v-usih-regionah-ukrayini-bude-vstanovleno-zhovtij-riven-epidnebezpeki-rishennya-derzhavnoyi-komisiyi-teb-ta-ns

*** Постанова КМУ «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів…» від 09.12.2020 р. № 1236. Про останні зміни заборон і обмежень, що діють у «жовтій» зоні, ви могли прочитати у статті «Зміни до «карантинної» постанови: перше наближення» (журнал «Бухгалтер 911», 2021, № 38).

Оновлено зразки структури власності

20 вересня 2021 року на сайті Мінфіну оприлюднено нові зразки структури власності****. Змінилися зразки оформлення для структури власності з великою кількістю фізичних осіб — учасників. Раніше допускалося обмежитися зазначенням загальної кількості таких учасників (10, 20… 100 фізичних осіб — учасників). Тепер же треба розписати кожного такого учасника. Якщо структура власності вже подана (за старими зразками) і вона прийнята держреєстратором, то вважаємо, що вимоги про подання даних бенефіціарів і структури власності виконані. І переподавати структуру власності не треба (хоча подивимося, що покаже практика).

**** mof.gov.ua/uk/samples_of_drawing_up_a_schematic_representation_of_the_ownership_structure-517

img 1

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі