№39

Бухгалтер 911, вересень, 2021/№39 Інші номери журналу ›
  • «Гарячі» новини останньої декади вересня У перший день останньої декади вересня Мінфін оприлюднив нові зразки структури власності юросіб. Того ж дня Державна комісія з питань ТЕБ та НС прийняла рішення про введення на всій території країни «жовтого» рівня епідемічної небезпеки з 23 вересня. Також з’явилася постанова КМУ, якою подовжується дія карантину та режиму надзвичайної ситуації до кінця 2021 року. Більше подробиць — вже тут і зараз!
  • Змінюємо місцезнаходження юрособи: сплата податку і подання звітності Переїзд підприємства (зміна його місцезнаходження) — звична справа. І причин такого переїзду може бути досить багато. Але незалежно від того, що стало причиною переїзду, щоб і далі підприємство нормально функціонувало, треба здійснити низку дій. У статті приділимо увагу порядку звітування і сплати податків та зборів після переїзду.
  • Стажування: коли можна не оформляти трудові відносини На які тільки трактування терміна «стажування» не натрапиш. Іноді стажування плутають з виробничою практикою або підміняють цим поняттям строк випробування. Дехто з роботодавців під стажуванням взагалі ховає неоформлені трудові відносини. Простіше кажучи, «змішались в купу коні, люди…». Розберемося з тим, що ж таке стажування, і виправимо хибні уявлення про те, хто та коли може стажуватися.
  • Підтверджуємо реальність маркетингу Мабуть, найбільшу увагу податківців привертають маркетингові послуги у витратах у бізнесу. Контролери без розбору «косять» витрати і податковий кредит, як тільки бачать ці послуги в обліку. Довести їх реальність ой як не просто. Проте немає нічого неможливого. У цій статті дамо поради з приводу того, як і, найголовніше, чим підтвердити отримання маркетингових послуг.
  • Випробування при прийнятті на роботу Не завжди за даними резюме і результатами співбесіди роботодавець може бути упевнений, що працівник підійде для роботи за вакантною посадою. Для того щоб переконатися в тому, що новий працівник — «те, що треба», досить часто встановлюють строк випробування. На жаль, не всі етапи його проходження прямо прописані в законодавстві. Тому ймовірність оскарження в суді результатів випробування досить велика. Наша стаття допоможе максимально її знизити.
  • ЗаРРОшились раніше, ніж потрібно: про ФОП і юросіб Іноді в діяльності СГ трапляються ситуації, коли вже придбаний і зареєстрований РРО не експлуатується. Наприклад, підприємство зареєструвалося, встановило РРО, але ще не здійснює свою діяльність. Або ФОП-єдиноподатник міг заздалегідь придбати і зареєструвати РРО, готуючись до тотальної фіскалізації з 2022 року. В усіх цих ситуаціях виникають питання стартового простою РРО. Про них ми зараз і поговоримо!
  • Як не помилитися в даті ПЗ У загальному випадку дата податкових зобов’язань (ПЗ) з ПДВ визначається за правилом «першої події». Але є й окремі випадки нарахування ПЗ, які залежать від характеру операції. Давайте визначимося з датами нарахування ПЗ у таких ситуаціях і подивимося, чи завжди погоджуються з ними податківці.
  • Оподатковуємо хвости після ліквідації ФОП Після того як ФОП ліквідовується, він навряд чи відразу зможе забути про своє підприємницьке минуле. У нього можуть виникнути питання з приводу того, що робити з нереалізованими товарними залишками. Крім того, після ліквідації до нього можуть ще продовжувати надходити певні суми (наприклад, хтось із його ексконтрагентів погасить дебіторську заборгованість) або він сам повертатиме свої борги. Як розібратися з цими ліквідаційними хвостами, поговоримо далі.
  • Календар бухгалтера Жовтень-2021
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі