Теми статей
Обрати теми

Документи на проданий товар: чи потрібні ФОП на ЄП?

Томашпольський Сергій, податковий експерт
Чи потрібні ФОП на єдиному податку документи на реалізований товар? Є резонансні висловлювання голови Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики (далі — Комітет). Але наскільки їм можна довіряти?

Для тих, хто «потрапив» на облік товарних запасів за п. 12 ст. 3 Закону про РРО, відповідь передбачувана: документи потрібні! Але зараз хотілося б зупинитися саме на ФОП без ризикової діяльності. Це ФОП-єдиноподатник (неважливо, якої групи), що не зареєстрований платником ПДВ і не реалізує технічно складні побутові товари, лікарські засоби, вироби медпризначення, ювелірні та побутові вироби з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння. Що з такими безризиковими ФОП на ЄП?

Голова Комітету зазначає, що ФОП на єдиному податку «не звітують про витрати на придбані ними товари, а отже, не зобов’язані підтверджувати придбання товарів первинними документами в цілях податкового контролю».

Спасибі. Але…

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі