№7

Бухгалтер 911, лютий, 2022/№7 Інші номери журналу ›
  • Увага! Нова форма ПН і РК Мінфін наказом від 17.01.2022 № 15 вніс зміни до форми податкової накладної (ПН), розрахунку коригування (РК) і порядку їх заповнення*. Що змінилося цього разу? «З коли» потрібно буде заповнювати ПН і РК за новою формою? Усі подробиці далі.
  • ПРРО: проблеми та запитання Давненько ми з вами не говорили про ПРРО! А обговорити насправді є що. Так, у новому році істотно розширився перелік тих, хто зобов’язаний застосовувати РРО / програмні РРО (ПРРО), й відповідно тих, хто зробив свій вибір на користь ПРРО. У свою чергу, не втомлюються виникати нові питання, пов’язані із застосуванням ПРРО, деякі з яких зараз і пропонуємо зняти!
  • Виплачуємо дивіденди засновникам ТОВ Зовсім скоро, після затвердження результатів діяльності підприємства за попередній (2021) рік, загальні збори учасників будуть виносити на порядок денний питання про виплату дивідендів. Враховуючи те, що виплата дивідендів — процедура зовсім не повсякденна, коротко нагадаємо правила їх виплати та обліку. При цьому в цій статті говоритимемо про виплату дивідендів засновникам ТОВ.
  • Перевірочні реалії — 2022 Що чекає на нас з вами у плані перевірок у 2022 році? Що можуть собі дозволити найнебезпечніші перевіряючі — податківці та трудовики? Чи є які-небудь «стримуючі фактори» для їх візитів? Давайте предметно пройдемося по всіх цих питаннях уже тут і зараз!
  • Доплата компенсації за комуналку: РК чи ПН? Ситуація. Орендодавець виставив орендареві компенсацію комунальних за грудень. Орендар вніс платіж. Проте пізніше прийшов рахунок від комунальників з підвищеним тарифом (на електроенергію). Як у ПДВ-обліку донарахувати орендареві суму комунальної компенсації: через розрахунок коригування (РК) чи шляхом складання на різницю окремої податкової накладної (ПН)?
  • Заблоковані ПДВ-перерахункові РК У січні цього року мали місце непоодинокі випадки блокування системою (СЕА ПДВ) у платників ПДВ мінусових розрахунків коригування (РК), які були складені за результатами річного перерахунку, проведеного відповідно до ст. 199 ПКУ. До нас на гарячу лінію зверталися читачі із запитаннями з приводу алгоритму дій у ситуаціях, коли сталося таке блокування. Викладемо свою думку.
  • Індексуємо зарплату за лютий 2022 року До вашої уваги «готові» коефіцієнти індексації і суми поточної індексації за лютий.
  • Єдиноподатникам від профільного Комітету ВРУ: дочитуємо РРО-лист Ми вже не раз розповідали вам про «епохальний» лист Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики від 30.12.2021 № 04-32/10-2021/409504 (далі — лист). Найгарячіше — які розрахунки не підпадають під Закон про РРО — ми вже обговорили. Сьогодні пропонуємо пройтися іншими, не менш цікавими висновками листа.
  • Як єдиноподатнику облікувати іноземний дохід? Єдиноподатник виконує послуги програмування для нерезидента. Оплату отримує в інвалюті. Як правильно відобразити дохід? Чи треба включати в дохід позитивну курсову різницю? Як показати дохід при продажу валюти на міжбанку? Відповідаємо!
  • Єдиноподатник вносить готівку на рахунок: що з доходом? У 2021 році податківці розійшлися не на жарт і вимагали від ФОП на єдиному податку (ЄП) включати в дохід абсолютно всі надходження на поточний рахунок. Навіть якщо це було перекидання самим ФОП грошей з одного підприємницького рахунку на інший або внесення готівки, раніше вже відображеної як дохід* . Зараз із цим ніби як полегшало. Розбираємося.
  • Документи на проданий товар: чи потрібні ФОП на ЄП? Чи потрібні ФОП на єдиному податку документи на реалізований товар? Є резонансні висловлювання голови Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики (далі — Комітет). Але наскільки їм можна довіряти?
  • Не лише села, але й селища: КОРО з РК за постановою № 1336 Увага, зміни! З подання Мінрегіону Кабмін знову поправив свою постанову від 23.08.2000 № 1336 і затверджений нею Перелік. Ідеться про постанову КМУ від 09.02.2022 № 95. Вона набере чинності з дати опублікування.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі