Теми статей
Обрати теми

Заблоковані ПДВ-перерахункові РК

Павленко Олексій, податковий експерт
У січні цього року мали місце непоодинокі випадки блокування системою (СЕА ПДВ) у платників ПДВ мінусових розрахунків коригування (РК), які були складені за результатами річного перерахунку, проведеного відповідно до ст. 199 ПКУ. До нас на гарячу лінію зверталися читачі із запитаннями з приводу алгоритму дій у ситуаціях, коли сталося таке блокування. Викладемо свою думку.

Питанням річного перерахунку ПДВ за ст. 199 ПКУ присвячена стаття «Річний перерахунок з ПДВ — 2021 (ст. 199 ПКУ)» (журнал «Бухгалтер 911», 2021, № 52). За результатом такого перерахунку складаються РК до зведених ПН, які були виписані протягом минулого року, у зв’язку з коригуванням вхідного ПДВ згідно зі ст. 199 ПКУ. Реєстрація перерахункових РК, які були складені на зменшення податкових зобов’язань, була зупинена у деяких платників ПДВ. У квитанціях вказувалося, що реєстрація цих РК зупинена на підставі п. 6 Критеріїв ризиковості операцій.

РК і декларація за грудень-2021

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі