Теми статей
Обрати теми

КОРО з РК у селищах: розбираємося в нюансах

Шевчук Михайло, податковий експерт
З минулого номера ви вже знаєте, що Кабмін «за підказкою» Мінрегіону зрівняв у правах села та селища, підправивши відповідним чином Перелік № 13361. У яких же випадках дозволено застосування КОРО з РК замість РРО/ПРРО в селищах? Розставимо всі крапки над «і»!

1 Перелік окремих форм та умов проведення діяльності…, затверджений постановою КМУ від 23.08.2000 № 1336. Про останні (до цього) зміни до нього (й не тільки про них!) ми говорили у статті «Торгівля продуктами, село: РРО (КОРО з РК) — зміни для єдиноподатників» у журналі «Бухгалтер 911», 2022, № 1-2.

Кому й навіщо?

Спершу нагадаємо, що Перелік № 1336 — це така собі «лазівка», що дозволяє деяким суб’єктам працювати із зареєстрованими в податківців КОРО (Книги обліку розрахункових операцій) і РК (розрахункові книжки з квитанціями) замість того, щоб застосовувати РРО/ПРРО. Альтернатива ця теж не мед, адже вимагає видачі кожному покупцеві заповненої від руки розрахункової квитанції з РК, заповнення КОРО, подання звітності2. Але, з іншого боку, цей варіант має і свої переваги, адже не завжди зручно «возитися» з РРО/ПРРО. Особливо якщо йдеться про виїзну торгівлю в тих же селах і селищах або надання на їх території деяких видів послуг. Зрештою вибір усе одно за вами! Не подобається застосування КОРО з РК — застосовуйте РРО/ПРРО.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі