Теми статей
Обрати теми

Соцвідпустка на дітей: життєві ситуації та перспективи змін

Кучерова Оксана, юрист
Не встигли роботодавці розібратися з проблемами, які виникли у зв’язку з минулорічним оновленням порядку надання соцвідпустки на дітей, як Мінекономіки знову пропонує внести свої корективи. У цьому матеріалі розглянемо найпопулярніші запитання читачів і поговоримо про те, як пропонується поліпшити порядок надання соцвідпусток на дітей.

Право на соцвідпустку у відпустці

Чи можна надати 10 календарних днів відпустки батьку, який має 2 дітей віком до 15 років, якщо його дружина (мати цих дітей) перебуває у відпустці для догляду за дитиною до 3 років?

Так, можна без проблем надати таку відпустку батьку 2 дітей. Адже право на неї має «один із батьків». Оскільки дружина не використовує таку відпустку, то батько спокійно може відпочивати 10 календарних днів. Те, що дружина не використала таку відпустку, батько може підтвердити будь-яким документом, наприклад, своєю заявою.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі