Теми статей
Обрати теми

Без РРО, але з КОРО і РК: як заповнити розрахункову квитанцію

Сумцова Ольга, податковий експерт
Ситуація. ФОП здійснює діяльність, названу в постанові/Переліку КМУ № 1336*, що надає йому право працювати без РРО, але з обов’язковим застосуванням зареєстрованих у податківців КОРО і РК**. Виникло запитання: обов’язково в розрахунковій квитанції з РК зазначати найменування та одиницю виміру товару чи достатньо тільки загальної суми розрахунків? Розбираємося.

* Постанова / Перелік окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій, затверджений постановою КМУ від 23.08.2000 № 1336.

** Книга обліку розрахункових операцій і розрахункова книжка.

Розпочнемо з того, що розрахункова квитанція (якщо працюємо без РРО, але з обов’язковим застосуванням КОРО і РК) заповнюється на кожну проведену розрахункову операцію. Вимоги до її «оформлення» регулюють:

(1) Положення № 13***, що визначає перелік обов’язкових реквізитів, які повинна містити розрахункова квитанція, для того щоб вважатися розрахунковим документом;

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі