Теми статей
Обрати теми

Оплачувані відпустки: визначаємо розрахунковий період

Руда Тетяна, шеф-редактор журналу «Оплата праці»
Одним із карантинних заходів, покликаних убезпечити працівників від поширення коронавірусу, є надання відпусток, у тому числі оплачуваних. Тому як ніколи актуальним є правильний розрахунок відпускних. У цій статті ми розглянемо питання, що стосуються визначення розрахункового періоду. Адже від цього показника безпосередньо залежить правильність розрахунку суми відпускних.

ДОКУМЕНТИ СТАТТІ

Порядок № 100 Порядок обчислення середньої заробітної плати, затверджений постановою КМУ від 08.02.95 р. № 100.

Традиційно, щоб з’ясувати, який розрахунковий період потрібно брати для визначення суми відпускних, ми зазирнемо до Порядку № 100.

Але далеко не завжди можна знайти чітку відповідь щодо тієї або іншої ситуації в цьому нормативному документі. Тому в процесі викладення матеріалу ми неодноразово звертатимемося до офіційних роз’яснень фахівців Мінсоцполітики.

Зазначимо: у п. 2 постанови КМУ «Про затвердження Порядку обчислення середньої заробітної плати» від 08.02.95 р. № 100 передбачено: роз’яснення з питань обчислення середньої зарплати в усіх випадках її збереження надаються Міністерством соціальної політики України. Тому на роз’яснення Мінсоцполітики слід зважати.

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Розпочнемо з простого запитання. Як визначається розрахунковий період для «відпускної» середньої зарплати згідно з Порядком № 100?

Усе залежить від того, скільки часу працівник перебуває з роботодавцем у трудових відносинах (див. табл. 1).

Таблиця 1. Розрахунковий період

Період перебування в трудових відносинах

Розрахунковий період

Більше року

12 календарних місяців перед місяцем виходу у відпустку

Менше року

Загальна кількість календарних місяців перед місяцем виходу у відпустку

Менше календарного місяця

12 умовних календарних місяців перед місяцем виходу у відпустку

Важливе уточнення! У разі якщо працівник прийнятий не з першого календарного дня місяця, а з першого робочого дня, такий календарний місяць включається до розрахункового періоду. Про це говориться в листі Мінсоцполітики від 06.10.2014 р. № 493/18/99-14.

Приклад 1. Працівника прийняли на роботу 2 вересня 2019 року. З 30 березня 2020 року він йде в щорічну основну відпустку. Який розрахунковий період для визначення «відпускної» середньої зарплати?

У цій ситуації розрахунковий період: вересень 2019 року — лютий 2020 року. Вересень включається до розрахункового періоду як повністю відпрацьований місяць.

Причому при підрахунку кількості календарних днів за розрахунковий період за вересень включайте усі 30 календарних днів, а не 29!

ВАЖЛИВІ НЮАНСИ

Відпустка за декілька років. У теперішній «карантинний» час працівник, можливо, захоче піти у невикористану за декілька років щорічну основну відпустку. Тому нагадуємо, що в такій ситуації розрахунковий період для розрахунку «відпускної» середньоденної зарплати буде одним і тим же — 12 календарних місяців, що передують місяцю виходу у відпустку.

Водночас зауважте: якщо працівник йде на тривалий час в оплачувані відпустки, але такі відпустки різних видів, то для кожного виду оплачуваної відпустки розрахунковий період визначайте окремо.

На цьому наполягали фахівці Мінсоцполітики в листі від 26.10.2016 р. № 1475/13/84-16.

Різні відпустки підряд. Якщо відпустки надаються одна за одною і це відпустки різних видів, то розрахункові періоди для них можуть бути різними. Це можливо у разі, коли початок кожного виду відпусток припадає на різні календарні місяці. Наведемо приклад.

Приклад 2. Держслужбовець з 23 березня 2020 року написала заяву на щорічну основну відпустку тривалістю 30 календарних днів, потім на додаткову відпустку за стаж держслужби тривалістю 10 календарних днів, потім на додаткову соціальну відпустку як працівниці, що має двох дітей віком до 15 років, на 10 календарних днів.

У цій ситуації для кожного виду відпустки буде свій розрахунковий період, оскільки початок кожного з них припадає на різні календарні місяці:

— для щорічної основної відпустки (початок відпустки — 23 березня 2020 року): березень 2019 року — лютий 2020 року;

— для додаткової відпустки за стаж держслужби (початок відпустки — 23 квітня 2020 року): квітень 2019 року — березень 2020 року;

— для додаткової соціальної відпустки на дітей (початок відпустки — 4 травня 2020 року): травень 2019 року — квітень 2020 року.

Не виключено, що в «карантинне» сьогодення щорічні відпустки, додаткові відпустки на дітей уриватимуться тимчасовою непрацездатністю працівника. У разі продовження відпустки треба бути уважним при визначенні нового розрахункового періоду для правильної оплати продовженої відпустки.

Продовження відпустки через хворобу. У разі якщо період хвороби повністю поглинений періодом щорічної відпустки, то початок продовженої відпустки припадає на день, коли працівник первісно повинен був вийти з відпустки на роботу.

У разі якщо частина періоду хвороби припадає на період щорічної відпустки і частина — на період, коли працівник повинен був уже працювати, то початок продовженої відпустки припадає на наступний день після закінчення лікарняного листа.

Це потрібно враховувати при визначенні нового розрахункового періоду для продовженої частини відпустки. Про це говорилося в листі Мінсоцполітики від 21.03.2019 р. № 369/0/206-19.

Приклад 3. Працівник з 23 березня по 5 квітня 2020 року був у щорічній основній відпустці. З 26 по 30 березня 2020 року він хворів. За погодженням працівника і роботодавця відпустку було вирішено продовжити на 5 днів хвороби.

У прикладі період хвороби працівника повністю поглинений щорічною основною відпусткою. Початок продовженої щорічної основної відпустки — 6 квітня 2020 року. Отже, розрахунковим періодом для оплати продовженої відпустки буде квітень 2019 року — березень 2020 року. Суму відпускних за продовженою відпусткою треба перерахувати.

ОСОБЛИВІ ВИПАДКИ

До особливих випадків можна віднести випадки визначення розрахункового періоду для працівниць, які вийшли з відпустки для догляду за дитиною до 3 (6) років, і для працівників-новачків. Про ці випадки й поговоримо.

Спочатку зупинимося на працівницях, які нещодавно почали працювати, вийшовши з декретних відпусток.

У цій ситуації важливо запам’ятати головне правило: в усіх випадках виходу працівниці в оплачувану відпустку розрахунковим періодом будуть 12 календарних місяців перед місяцем виходу у відпустку!

Давайте розглянемо приклади в табл. 2.

Таблиця 2. Приклади визначення розрахункового періоду після «дитячих» відпусток

Умови прикладу

Розрахунковий період

Примітка

Працівниця вийшла з відпустки «до 3 років» на роботу з 15 січня 2020 року. Планує йти в оплачувану відпустку з 6 квітня

Квітень 2019 — березень 2020 року

З розрахункового періоду виключаємо квітень — грудень 2019 року, а також календарні дні січня, на які припадає відпустка «до 3 років»

Працівниця вийшла з відпустки «до 3 років» на роботу з 10 березня 2020 року. Планує йти в оплачувану відпустку з 6 квітня

Квітень 2019 — березень 2020 року

З розрахункового періоду виключаємо квітень 2019 — лютий 2020 року, а також календарні дні березня, на які припадає відпустка «до 3 років»

Відпустка «до 3 років» працівниці закінчується 6 квітня, з 7 квітня вона планує йти в оплачувану відпустку

Квітень 2019 — березень 2020 року

Оскільки працівниця протягом розрахункового періоду не працювала, середньоденну зарплату треба розраховувати виходячи з посадового окладу з урахуванням підвищень

Щодо останнього прикладу додамо, як саме треба розрахувати «відпускну» середньоденну зарплату. Її розраховуйте за такою формулою:

ЗПсер = ПО x 12 : (366 - 11),

де ПО — посадовий оклад з передбаченими чинним законодавством підвищеннями;

366 — кількість календарних днів у розрахунковому періоді.

Зауважте: якщо працівник пішов у відпустку починаючи з березня 2020 року і далі, до розрахунку «відпускної» середньої беріть загальну кількість календарних днів за розрахунковий період 366.

Якщо ж працівник був у відпустці в січні — лютому 2020 року, то у зазначеній вище формулі треба ставити 365 календарних днів за розрахунковий період;

11 — загальна кількість святкових і неробочих днів, установлених у ст. 73 КЗпП.

Про те, що в цій ситуації треба також урахувати передбачені чинним законодавством підвищення посадового окладу, відзначали фахівці Мінсоцполітики в листі від 17.05.2017 р. № 1440/0/101-17. При цьому жодні доплати, надбавки, премії до посадового окладу в розрахунку участі не беруть.

До речі, за цією ж формулою треба розраховувати «відпускну» середньоденну зарплату для працівників-новачків у разі, якщо у них немає жодного повністю відпрацьованого календарного місяця роботи (див. лист Мінсоцполітики від 18.06.2019 р. № 928/0/206-19).

Отже, ми розповіли про всі особливості визначення розрахункового періоду для обчислення «відпускної» середньоденної зарплати. У наступній статті розглянемо, які саме дні слід виключити з розрахункового періоду.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі