Теми статей
Обрати теми

Доплата до МЗП та оздоровчі: як ураховувати при нарахуванні «карантинної» доплати соцпрацівникам

Долга Ірина, експерт з питань оплати праці
Коментар до листа Мінекономіки від 21.08.2020 р. № 3511-06/51836-07

Працівникам сфери соціального захисту населення, які безпосередньо надають послуги за місцем проживання/перебування отримувача соціальних послуг, на період офіційно оголошеного карантину та 30 днів після його завершення (з 12 березня 2020 року) встановлена доплата у розмірі до 100 % заробітної плати.

Ця доплата передбачена постановою КМУ від 29.04.2020 р. № 375 (далі — постанова № 375).

Але залишилися деякі нез’ясовані питання, прямих відповідей на які чинне законодавство не містить. Роз’яснення щодо них за нашим зверненням надало Мінекономіки у листах, що коментуються.

Як ураховувати «карантинну» доплату соцпрацівникам при розрахунку доплати до МЗП (зверху чи всередині)?

У листі від 21.08.2020 р. № 3511-06/51836-07 фахівці Мінекономіки підтвердили, що «карантинна» доплата соцпрацівникам належить до додаткової заробітної плати як винагорода за особливі умови праці та встановлюється пропорційно відпрацьованому часу в умовах, зазначених у п. 1 постанови № 375. А також підкреслили обов’язковість її виплати.

Згідно зі ст. 31 Закону про оплату праці розмір заробітної плати працівника за повністю виконану місячну (годинну) норму праці не може бути нижчим за розмір МЗП (з 1 вересня 2020 року — 5000,00 грн).

Частина 2 ст. 31 Закону про оплату праці містить перелік доплат, які не враховуються при обчисленні зарплати працівника для забезпечення її мінімального розміру, зокрема це доплата за роботу в несприятливих умовах праці та підвищеного ризику для здоров’я.

По суті, «карантинна» доплата соцпрацівникам підпадає під значення «доплати за роботу в несприятливих умовах праці та підвищеного ризику для здоров’я». Але чи можна відносити її до цієї категорії? Прямих норм щодо цього законодавство не містить.

У згаданому вище листі фахівці Мінекономіки наполягають, що «карантинну» доплату слід вважати доплатою за роботу в несприятливих умовах праці та підвищеного ризику для здоров’я. І зазначають, що вона має виплачуватися понад розмір МЗП.

Сама ж доплата до МЗП, по суті, є однією із складових заробітної плати та, здавалося б, повинна була б входити до бази для обчислення «карантинної» доплати. Але Мінекономіки стверджує, що до бази нарахування цієї доплати МЗП не включають.

Чи входить матеріальна допомога на оздоровлення до складових зарплати для визначення «карантинної» доплати соцпрацівникам?

Відповідь на це запитання містить лист Мінекономіки від 21.08.2020 р. № 3511-06/51812-07.

У п. 1 постанови № 375 зазначено, що соцпрацівникам установлюється додаткова доплата до заробітної плати (грошового забезпечення) пропорційно відпрацьованому часу в зазначених умовах. Визначення поняття «заробітна плата» надає ст. 1 Закону про оплату праці.

Структуру зарплати визначає ст. 2 Закону про оплату праці, згідно з якою заробітна плата складається з основної та додаткової зарплати (сюди входять виплати, які залежать від відпрацьованого часу) та інших заохочувальних і компенсаційних виплат (не пов’язаних із відпрацьованим часом).

Поряд з цим умови і розміри оплати праці працівників окремих галузей бюджетної сфери регулює постанова КМУ «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» від 30.08.2002 р. № 1298.

Нею, зокрема, передбачена виплата працівникам матеріальної допомоги, у тому числі на оздоровлення, у сумі не більше ніж один посадовий оклад на рік при наданні щорічної відпустки. Те, що ця матдопомога входить до фонду оплати праці у складі інших заохочувальних і компенсаційних виплат (має систематичний характер, надається всім або більшості працівників), підтверджує п.п. 2.3.3 Інструкції № 5. Але її розмір не залежить від відпрацьованого часу.

Постанова № 375 посилається на загальне поняття «заробітна плата» і не вказує, які складові враховувати при обчисленні «карантинної» доплати.

Натомість фахівці Мінекономіки у листі від 21.08.2020 р. № 3511-06/51812-07 наполягають, що через те, що матеріальна допомога на оздоровлення виплачується один раз на рік і не залежить від відпрацьованого часу, її не слід включати до складових зарплати при обчисленні «карантинної» доплати соцпрацівникам.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі