№5/1

Місцеве самоврядування, травень, 2020/№ 5/1 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • КЦС ВС надав методичну інформацію щодо спірних питань застосування законодавства про продовження процесуальних строків під час дії карантину 02.04.2020 набрав чинності Закон України від 30.03.2020 № 540-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)»1, яким розділ ХІІ «Прикінцеві положення» ЦПК України доповнено п. 3 такого змісту.
  • Проблеми скасування державної реєстрації речових прав на нерухоме майно Дії державних реєстраторів із скасування реєстрації прав на нерухоме майно нерідко стають джерелом спорів із фізичними та юридичними особами. Останні, вважаючи свої права порушеними, оспорюють правомірність прийнятих реєстраторами рішень у судовому порядку. Однак не завжди їх вимоги збігаються з вимогами чинного законодавства. Тож пропоную подивитись на конфлікти, пов’язані із скасуванням державної реєстрації прав на нерухоме майно, з точки зору судів, проаналізувавши їх практику.
  • Чи можна передавати в користування окремі елементи благоустрою? На адресу нашої редакції надійшла пропозиція однієї з рад оприлюднити зразок Положення про тимчасове користування окремими елементами благоустрою комунальної власності для розміщення малих архітектурних форм та тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного та іншого призначення. За своєю природою такий акт є регуляторним та фактично включає в себе правила щодо розпорядження землею та розміщення малих архітектурних форм. Тому передусім ми вирішили подивитись на судову практику із цього питання, адже норми Положення є сумнівними та фактично приховують інші види правовідносин. Тож пропонуємо дізнатися думку суду із цього питання.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі