№1/1

Місцеве самоврядування, січень, 2021/№ 1/1 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Вимоги про стягнення сум при звільненні: чи завжди підлягають задоволенню? При звільненні працівника ОМС зобов’язаний виплатити всі суми, що належать йому від установи. Такий розрахунок має бути проведений у день звільнення працівника. Якщо працівник у день звільнення не працював, зазначені суми мають бути виплачені йому не пізніше наступного дня після пред’явлення звільненим працівником вимоги про розрахунок. Такі правила встановлені ст. 116 КЗпП України. Як показує практика, трапляються випадки, коли ОМС невчасно або не в повному обсязі здійснює остаточний розрахунок із працівниками. Тож пропоную розібратись у тому, чи завжди вимоги працівника є законними та підлягають задоволенню у повному обсязі.
  • І знову про представництво ОМС у суді не адвокатами Ми вже неодноразово висвітлювали тему належного представництва ОМС у суді з огляду на судову реформу та введення в дію з 01.01.2020 адвокатської монополії у справах за участю ОМС. Разом із тим правозастосовча діяльність ВС знову надала роз’яснення щодо представництва у таких справах, фактично розширивши тлумачення цього поняття. Отже, з урахуванням останньої позиції ВС, підстав для представництва ОМС не адвокатами у суді стало ще трохи більше. Давайте розбиратись.
  • Урахування майнового стану як підстава для звільнення від сплати судового збору Чинним законодавством передбачена можливість звільнення позивача/заявника/скаржника від сплати судового збору за подання тієї чи іншої заяви до суду. Одна з причин такого звільнення — незадовільний майновий стан, що перешкоджає доступу до правосуддя. Про звільнення чи відмову від звільнення зі сплати судового збору суд постановляє ухвалу. Як же правильно підтвердити важке матеріальне становище?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі