Теми статей
Обрати теми

Є новий закон про запобігання відмиванню «злочинних» доходів

Верховна Рада України

Глава Держави підписав Закон України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» від 14.10.2014 р. № 1702-VII (далі — Закон № 1702).

Привертають увагу зміни, унесені цим Законом до Закону України «Про бухгалтерський облік» від 16.07.99 р. № 996-XIV. Зокрема, ними передбачено, що головний бухгалтер (особа, на яку покладено обов’язок ведення бухобліку) подає в установленому порядку та у випадках, передбачених Законом № 1702, до Держфінмоніторингу інформацію про фінансові операції.

При цьому зазначена особа не несе дисциплінарної, адміністративної, цивільно-правової та кримінальної відповідальності за подання такої інформації, навіть якщо такими діями завдано шкоди юридичним або фізичним особам, та за інші дії, якщо вона діяла в межах виконання Закону № 1702.

Закон № 1702 набере чинності через 90 днів з дня офіційного опублікування. На день підготовки номера зазначений документ офіційно не опубліковано.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі