№90

Податки та бухгалтерський облік, листопад, 2014/№ 90 Інші номери журналу ›
  • Є новий закон про запобігання відмиванню «злочинних» доходів
  • Уряд затвердив перелік населених пунктів, у яких проводилась АТО
  • Cкасовано обов’язковий технічний контроль сільгосптехніки
  • Нацбанк обмежив розрахунки в російських рублях
  • НБУ послабив «валютні віжки», трохи підтягнувши «хомут»
  • Офіційні курси іноземних валют
  • «Щодо обмеження при виплаті дивідендів та порядку підпису касових документів» Лист Національного банку України від 01.08.2014 р. № 11-117/41539 (витяг)
  • Ліквідація неліквідів… поки ще не пізно (як у податковому плані вигідніше позбавитися від неліквідів) Чимало підприємств має серед своїх активів і, так би мовити, недо- або псевдоактиви. Тобто ті, які перестають (або вже перестали) відповідати бухгалтерському визначенню «активів», що вимагає від цих «субстанцій» отримання в майбутньому економічних вигод. Такі псевдоактиви зазвичай іменують «неліквідами». І цей даремний «баласт» часто тягне СПД на дно, оскільки займає місце, відволікає кошти на його утримання, і, врешті-решт, просто діє на нерви своєю нікчемною присутністю, нагадуючи про певні господарські прорахунки… Тому сьогодні поговоримо про те, як підприємству з найменшими податковими втратами позбавитися цього «баласту». Водночас, можливо, хтось ці неліквіди із задоволенням дешево придбає і матиме з них госпкористь. І всім стане добре… Зазначимо також, що ця тема зараз актуальна, як ніколи. Чому — ви вже, напевно, здогадалися (якщо ні — читайте статтю).
  • Орендуємо податкову малоцінку Цією статтею ми завершуємо цикл «Податкова малоцінка» (див. «Податки та бухгалтерський облік», 2014, № 80, с. 20, № 84, с. 15, № 86, с. 19). У ній ми зупинимося на облікових і податкових наслідках оренди МНМА у двох сторін договору — орендодавця та орендаря.
  • Як зареєструватися безробітним Вам загрожує звільнення? Це неприємно. Але якою б драматичною не була ситуація, не зневіряйтеся. Якщо все зробити правильно, то деякий час кошти «на хліб з квасом» (у вигляді допомоги по безробіттю) можна отримувати від центру зайнятості. Тільки потрібно зареєструватися безробітним. Подробиці далі.
  • Оподатковуємо доходи фізосіб з кримською пропискою 27.09.2014 р. набув чинності Закон № 1636*. Ним серед іншого були встановлені особливі правила оподаткування доходів фізосіб, які мають податкову адресу (місце проживання) на території вільної економічної зони «Крим». Сьогодні ми з вами поговоримо про те, як тепер обкладати ПДФО доходи, отримані кримчанами на материковій території України.
  • Помилка в ПН: справи кепські... чи ні? Податкова накладна з помилкою — жахіття будь-якого бухгалтера-ПДВшника. Й про те, що такі жахіття трапляються досить часто, свідчить наша редакційна пошта і ваші дзвінки на «гарячу лінію». Думаємо, причини пояснювати не потрібно. Але, як і в будь-якій іншій сфері, головне — не панікувати. Адже такий дефект може ні на що не вплинути і, крім того, здебільшого його можна виправити (якщо своєчасно виявити). Про все це ви зможете дізнатися з пропонованої статті.
  • Житлова пільга: «нові гойдалки» від фіскалів Ось уже скоро відзначатимемо десятирічний ювілей житлової пільги, яка з 01.01.2005 р. Практично не змінила своє формулювання і перекочувала із Закону про ПДВ до ПКУ. Проте пристрасті довкола неї не затихають, і, що впадає в очі, самі податківці ненав’язливо доповнюють/змінюють/коригують свою позицію, яка не зовсім вписується в законодавчі норми. Ось і зараз з’явилися два нові листи на цю тему від ДФСУ з цікавими висновками, які нас попросили прокоментувати читачі. Давайте разом розберемося: чи змінилося що-небудь для забудовників, зокрема розуміння податківцями правил застосування житлової пільги.
  • Працюємо з «Новою поштою»: витрати і податковий кредит Вже неодноразово наші читачі на «гарячій лінії »ставили запитання щодо роботи з «Новою поштою». Ситуація приблизно така: придбаваємо товар через «Нову пошту». Вона не видає нічого, крім своєї накладної. Чи можна на підставі такої накладної відображати витрати на придбані товари і податковий кредит з ПДВ? Подібні запитання останнім часом є достатньо популярними. Що ж, відповідаємо на них.
  • Несвоєчасне подання Реєстру Ми забарилися з поданням Реєстру виданих та отриманих податкових накладних, але саму декларацію з ПДВ подали своєчасно. Підкажіть, будь ласка, що нам загрожує в такій ситуації? Чи можуть контролери розцінити це як неподання звітності?
  • Поросята не власні, але через три місяці вже свині свої Наше сільгосппідприємство — суб’єкт спецрежиму оподаткування ПДВ систематично придбаває поросят у населення та в інших сільгосппідприємств, дорощує їх до товарних кондицій та реалізує вирощених тварин живою вагою. Чи вважаються такі операції реалізацією власно виробленої сільськогосподарської продукції у світлі норм ПКУ*?
  • Контроль 90-денного строку при розрахунках за експортним контрактом Що вважати надходженням валюти для цілей зняття операції з «валютного» контролю: момент зарахування на поточний рахунок підприємства чи на розподільчий рахунок банку?
  • Реорганізація підприємства на лікарняних не позначиться 01.07.2014 р. підприємство було реорганізоване (змінилася організаційно-правова форма). У вересні 2014 року одна із працівниць, яка працювала на підприємстві до реорганізації, надала для оплати листок непрацездатності (дні хвороби — з 03.09.2014 р. по 12.09.2014 р.). За який період слід було здійснювати розрахунок виплат у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю цій працівниці?
  • Чим запам’ятався жовтень
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі