Теми статей
Обрати теми

При реалізації розібраного «митного» товару окремими частинами код не вказується

Державна фіскальна служба України
Чи потрібно для складання податкової накладної визначати код згідно з УКТ ЗЕД для товару, що утворився внаслідок розібрання іншого товару чи необоротного активу, ввезеного на митну територію України?

Згідно з п.п. «і» п. 201.1 ст. 201 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI, із змінами та доповненнями (далі — ПКУ), у податковій накладній для товарів, ввезених на митну територію України, окремо зазначається код таких товарів згідно з УКТ ЗЕД.

Відповідно до п.п. 3 п. 14 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Міністерства доходів і зборів України від 14.01.2014 № 10, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 30.01.2014 за № 185/24962, код згідно з УКТ ЗЕД товару, ввезеного на митну територію України, заноситься до графи 4 податкової накладної.

Підпунктом 14.1.211 п. 14.1 ст. 14 ПКУ визначено, що ввезення товарів на митну територію України — сукупність дій, пов’язаних із переміщенням товарів через митний кордон України відповідно до Митного кодексу України від 13 березня 2012 року № 4495-VI зі змінами та доповненнями (далі — МКУ).

Відповідно до п. 8 ст. 257 МКУ митне оформлення товарів здійснюється на підставі митної декларації, до якої вносяться такі відомості, зокрема, як найменування товару, торговельний опис, що дає змогу ідентифікувати та класифікувати товар, код товару згідно з УКТ ЗЕД, найменування країни походження товарів (за наявності).

Оскільки товар, що утворився внаслідок розібрання ввезеного на митну територію України іншого товару чи необоротного активу, не проходив процедури митного оформлення як окремий товар, у зв’язку з чим не визначався та не вказувався у митній декларації його код згідно з УКТ ЗЕД, то при складанні податкової накладної за операціями з постачання таких товарів код УКТ ЗЕД не визначається (не вказується).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі