№83

Податки та бухгалтерський облік, жовтень, 2014/№ 83 Інші номери журналу ›
  • Перелік основних документів, використаних у тематичному номері
  • Розрахунок коригування: заповнюємо без помилок Як заповнити податкову накладну, ви вже знаєте. Але інколи навіть найправильніша податкова накладна потребує коригування. Тоді без спеціального додатка до податкової накладної — Розрахунку коригування кількісних та вартісних показників (РК) — вам не обійтися. Коли його скласти і як заповнити, поговоримо просто зараз.
  • Краще пізно, ніж ніколи (строки давності за ПН, РК та проведенням коригування) Справу зроблено, податкову накладну виписано. Але за велінням долі її шлях до покупця може бути дуже тернистим. Які строки відведені для податкової накладної як документа, що дозволяє покупцеві збільшити податковий кредит? Чи поширюється цей строк і на розрахунок коригування? І чи можна взагалі відкоригувати ПДВ після загальних 3 років з моменту її виписування? Відповіді на ці важливі запитання читайте просто зараз.
  • Зведена податкова накладна: спочатку було постачання Складання податкової накладної (далі — ПН) у сьогоднішній практиці бухгалтера — це воістину сакральний процес, коли пропущена крапка набуває статусу смертного гріха та спричинює відповідні санкції з боку «інквізиції»… Тому мало хто наважується відступити від традиційного порядку, нехай навіть інші варіанти (а саме т. з. «зведена» ПН та «підсумкова» ПН) прямо дозволені фіскалами. Цей матеріал адресовано не стільки апологетам «зведеного» варіанта, скільки «неофітам». Утім, важливі акценти тут знайдуть і ті й інші.
  • Продукція з імпортної сировини: made in Ukraine? Упевнені, що при купівлі товару ви, як і більшість людей, часто перевіряєте країну його походження. Із деякого часу цим займаються й багато які ПДВ-шники. Причому для них це завдання є особливо важливим — адже від того, імпортний товар чи ні, залежить порядок складання податкової накладної. І ще нічого, коли ввезений товар перебуває в обігу в незмінному вигляді. Але все стає значно «цікавішим», якщо він на території України переробляється або використовується для складання іншого товару. Як бути в такому випадку, читайте у пропонованій статті.
  • Податкова накладна: новорічні подарунки Який бухгалтер не мріяв про скасування ненависної податкової накладної? Але, судячи з усього, якщо тут щось і зміниться, то не на краще… Ви вже в курсі всіх ПДВ-новацій (у тому числі щодо податкових накладних), які почнуть діяти з 1 січня 2015 року відповідно до Закону № 1621, тому що читали про це в газеті «Податки та бухгалтерський облік», 2014, № 64, с. 9. Напевно вам відомо й те, що на сайті ДФСУ є проекти нової форми податкової накладної (далі — ПН) та порядку її заповнення, які, за нашою інформацією, стануть реальністю одночасно зі згаданими новаціями, тобто теж із початку наступного року. Щоб не повторюватися з написанням цієї дати — 1 січня 2015 року, далі позначимо її так: «дата». Давайте ж разом розберемося, чого конкретно в цьому сенсі чекати…
  • Тара в податковій накладній У нашій податково-бухгалтерській практиці існують деякі неврегульовані питання, що не вирішуються роками. З одним із таких питань до нас звернувся читач. Стосується воно заповнення податкової накладної у випадку здійснення операцій зі зворотною тарою. Це питання не нове (див. «Зворотна тара та ПДВ» // «Податки та бухгалтерський облік», 2013, № 71, с. 11). Але судячи з питання читача, вимагає додаткового опрацювання.
  • ПК помер, хай живе ПК! (повторне відображення платником ПК, який було знято податковою перевіркою) Податківці при перевірці зняли в нас дві суми ПДВ із податкового кредиту (в одному випадку не було податкової накладної, в іншому вона була оформлена з порушенням порядку). Донараховані за актом перевірки суми ПДВ та фінансових санкцій ми до бюджету сплатили. Постачальники нам надали належно оформлені обидві податкові накладні, через які податківці нам зняли ПК. Чи можемо ми зараз — у поточному звітному місяці — відобразити ПДВ за цими податковими накладними у складі податкового кредиту?
  • Як заповнити графу 6 «авансових» ПН, якщо загальна вартість послуг ще не відома Надаємо рекламні послуги та отримуємо протягом місяця за них часткові аванси від замовників. Однак до кінця місяця загальна сума акта ще не відома, коефіцієнт передбачити неможливо. Що писати в такому випадку в графі 6 «авансових» ПН?
  • При реалізації розібраного «митного» товару окремими частинами код не вказується Чи потрібно для складання податкової накладної визначати код згідно з УКТ ЗЕД для товару, що утворився внаслідок розібрання іншого товару чи необоротного активу, ввезеного на митну територію України?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі