Теми статей
Обрати теми

Акцизний податок не зазначено в чеку РРО: що «світить» за це порушення?

Верховна Рада України
Контролери у Базі знань (категорія 109.20) відповіли на запитання щодо відповідальності за невідображення у фіскальному чеку РРО акцизного податку 5 %.

На думку контролерів, невідображення у фіскальному чеку РРО акцизного податку є порушенням вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.95 р. № 265/95-ВР.

На їх думку, у цьому разі фінансові санкції застосовуються як за встановлення протягом календарного року в ході перевірки факту нероздрукування відповідного розрахункового документа, що підтверджує виконання розрахункової операції. Штраф за це порушення:

— вчинене вперше — 1 гривня;

— вчинене вдруге — 100 відсотків вартості проданих із порушеннями, встановленими п. 1 ст. 17 Закону, товарів (послуг);

— за кожне наступне вчинене порушення — у п’ятикратному розмірі вартості проданих із порушеннями, встановленими цим пунктом, товарів (послуг).

Також посадові особи та працівники, які здійснили такі розрахункові операції, притягуються до адміністративної відповідальності згідно зі  ст. 155 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

На нашу думку, такий підхід як мінімум спірний.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі