№27

Податки та бухгалтерський облік, квітень, 2015/№ 27 Інші номери журналу ›
  • Нацбанк змінив правила встановлення офіційного курсу гривні до іноземних валют Правління НБУ постановами «Про внесення змін до Положення про встановлення офіційного курсу гривні до іноземних валют та курсу банківських металів» від 19.03.2015 р. № 194 та «Про внесення змін до Порядку встановлення офіційного курсу гривні до іноземних валют та курсу банківських металів» від 19.03.2015 р. № 195 змінило правила встановлення офіційного курсу Нацбанка.
  • Акцизний податок не зазначено в чеку РРО: що «світить» за це порушення? Контролери у Базі знань (категорія 109.20) відповіли на запитання щодо відповідальності за невідображення у фіскальному чеку РРО акцизного податку 5 %.
  • Перелік основних документів, що використовуються у тематичному номері
  • Від’ємне значення і бюджетне відшкодування з ПДВ: що нового? Віднедавна питання, пов’язані з від’ємним значенням ПДВ і бюджетним відшкодуванням, перебувають під пильною увагою платників і податківців. А все тому, що порядок їх розрахунку і декларування значно перекроїли. Що робити бухгалтеру в нових умовах, коли підприємство виходить на «мінус», дізнаєтеся з цієї статті.
  • Бюджетне відшкодування ПДВ Повернути ПДВ з бюджету, незважаючи на деяке «послаблення» процедури бюджетного відшкодування, — справа морочлива. Що собою являє оновлений механізм відшкодування ПДВ і як з легкістю пройти цю процедуру? Давайте розбиратися.
  • Як заповнити суміжні декларації з ПДВ за лютий і березень 2015 року? Хоча лютневу декларацію з ПДВ уже подано, лютневі дані можуть стати в нагоді в березні. Тому давайте розберемо, як пов’язані ці сусідні періоди. А заразом з’ясуємо, на що звернути увагу при складанні декларації за березень.
  • Виправляємо помилки у «старому» від’ємному значенні З переходом на цілковито нові правила обліку ПДВ важко уникнути помилок. Частково дров у багаття підкинули самі контролери, які з величезним запізненням висловилися з приводу обліку минулорічних ПН. Довелося подавати УР до періодів 2014 року і виправляти «помилки». Як бути, якщо помилки у від’ємному значенні виявлені у «старих» деклараціях (складених за звітні періоди до 01.02.2015 р.), розглянемо в цій статті.
  • Зменшення реєстраційного ліміту на суму відшкодування Як ураховується сума заявленого відшкодування при розрахунку ліміту реєстрації згідно з формулою, наведеною в п.200.3 ПКУ?
  • Анулювання реєстрації і доля від’ємного значення з ПДВ Підприємство добровільно анулює свою реєстрацію як платника ПДВ (переходить на ЄП без ПДВ). За результатами останнього звітного періоду воно заявляє бюджетне відшкодування на банківський рахунок (заповнено ряд. 23.2 декларації). Водночас у нього є залишок від’ємного значення, який переходить до складу податкового кредиту наступного звітного періоду (заповнено ряд. 23.3). Чи нададуть підприємству бюджетне відшкодування? Що буде із залишком від’ємного значення, яке переходить у податковий кредит наступного звітного періоду? Якщо в підприємства є переплата на спецрахунку з ПДВ, то чи можна її повернути?
  • Від’ємне значення в сумі 54 грн.: забувати не варто У підприємства в січні утворилося від’ємне значення, що було спрямоване в рахунок податкового кредиту наступного періоду (заповнено ряд. 24 ПДВ-декларації). Його сума незначна — 54 грн. При заповненні декларації за лютий ми вирішили не зв’язуватися з цією сумою і не відобразили її в додатку Д2 до лютневої декларації. Чи передбачено за це якусь відповідальність?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі