Теми статей
Обрати теми

Оплата навчання за місяці наступного року: як включати до податкової знижки з ПДФО

Державна фіскальна служба України
ДФСУ наказом від 06.04.2015 р. № 247 затвердила Узагальнюючу податкову консультацію щодо включення до податкової знижки за звітний рік сум витрат, понесених у минулому році на оплату вартості навчання за місяці звітного року.

У консультації фахівці ДФС зауважили: до податкової знижки за звітний календарний рік дозволено включати суми витрат, понесених платником податку за навчання протягом звітного податкового року. А відповідно до умов договору (контракту) про надання освітньої послуги (навчання) платником здійснюється оплата за місяці навчального року. Навчальний рік включає місяці календарного року, наступного за звітним.

Тому, якщо навчання було оплачено одним платіжним документом (квитанцією), при включенні до податкової знижки за звітний рік слід ураховувати суму витрат (частину) в розрахунку за кожний повний або неповний місяць навчання протягом звітного податкового року. Решту суми, сплаченої за таким платіжним документом (квитанцією), може бути враховано платником податку при реалізації права на податкову знижку в наступному році.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі