Теми статей
Обрати теми

Банки не перевіряють суму ЄСВ при видачі коштів на зарплату

Державна фіскальна служба України
ДФСУ в листі від 29.01.2015 р. № 1787/5/99-99-17-03-01-16 нагадує, що на сьогодні банки повинні перевіряти, щоб клієнт із документами на видачу (перерахування) коштів для виплати заробітної плати одночасно подав документи про перерахування коштів для сплати сум ЄСВ у сумі не меншій, ніж 1/3 суми коштів для виплати заробітної плати.

Ці вимоги встановлені п. 2 Порядку прийняття банками на виконання розрахункових документів на виплату заробітної плати, затвердженого наказом Міндоходів від 09.09.2013 р. № 453
(далі — Порядок).

Зауважимо, що якщо в розрахункових документах або документах на переказ готівки сума ЄСВ менша, ніж 1/3 суми коштів для виплати заробітної плати, клієнту банку потрібно надати довідку-розрахунок, погоджений із податковим органом (форма згідно з додатком 1 до Порядку).

Водночас на сьогодні значна кількість платників ЄСВ має бажання застосовувати знижувальний коефіцієнт. Тому головне податкове відомство просить банківські установи до приведення Порядку у відповідність до законодавства у разі приймання від платників ЄСВ грошових чеків, платіжних доручень та інших розрахункових документів на видачу (перерахування) коштів для виплати заробітної плати не перевіряти суму ЄСВ на відповідність розміру — 1/3 суми коштів для виплати заробітної плати.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі