Теми статей
Обрати теми

Повідомлення про прийняття на роботу подавати не треба

Державна фіскальна служба України
ДФСУ у листі від 29.01.2015 р. № 2627/7/99-99-17-03-01-17 роз’яснює, що оскільки на сьогодні відсутній порядок повідомлення податкового органу про прийняття працівника на роботу, то заповнення таблиці 5 додатка 4 до Порядку № 454* вважається «повідомленням», яке подається у складі обов’язкової звітності за календарний місяць до територіальних органів ДФС із зазначенням трудових відносин із прийнятими працівниками.

* Порядок формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затверджений наказом Міндоходів від 09.09.2013 р. № 454.

При цьому окремо при кожному прийнятті працівника на роботу титульний аркуш із таблицею 5 додатка 4 до Порядку № 454 не подається.

Нагадаємо, що відповідно до оновленої ст. 24 Кодексу законів про працю України працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору та повідомлення фіскалів про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабміном. Водночас на сьогодні уряд не затвердив зазначений нормативно-правовий акт.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі