Теми статей
Обрати теми

ЄСВ з мінзарплати та неоплачуваний період

Кепіна Світлана, начальник Управління адміністрування єдиного внеску та методології Департаменту прибутків і зборів з фізичних осіб Державної фіскальної служби України
Чи треба виконувати вимоги ч. 5 і 6 ст. 8 Закону № 2464* щодо нарахування ЄСВ з «мінімалки» для працівників, які на законних підставах цілий місяць були у відпустці без збереження зарплати відповідно до ст. 25 і 26 Закону про відпустки**? Як бути з прогулом працівника, відпусткою для догляду за дитиною до 3 (6) років, неоплачуваним лікарняним тощо?

Вимога про сплату ЄСВ з мінімалки НЕ працює, якщо у працівника відсутня база нарахування такого збору. Зокрема, це стосується осіб, які працевлаштовані за основним місцем роботи, але впродовж усього (!) місяця***:

— перебували у відпустці для догляду за дитиною до трьох років;

— перебували у відпустці без збереження зарплати на підставі ст. 25 Закону про відпустки**** (у тому числі для догляду за дитиною до досягнення нею 6/16/18 років);

— були тимчасово непрацездатні, проте з якихось причин комісія із соцстрахування відмовила в оплаті лікарняного листка або надали довідку з лікувального закладу;

— прогулювали роботу;

— були відсутні з нез’ясованих причин;

— перебували у простої з вини працівника.

Є нюанс, що стосується працівників із зони АТО, яким роботодавець надав відпустку без збереження зарплати на увесь період проведення АТО з ураху­ванням часу, необхідного для повернення на місце роботи після прийняття рішення про припинення АТО (див с. 4). Для таких працівників вимога про нарахування ЄСВ з «мінімалки» не застосовується. Тобто розрахунок сум ЄСВ, установлений абзацом десятим ч. 5, абзацом третім ч. 6 ст. 8 Закону № 2464, роботодавець здійснює без урахування працівників, які отримали відпустку «за свій рахунок» згідно з п. 18 ч. 1 ст. 25 Закону про відпустки. Інакше кажучи, навіть якщо така відпустка триває менше місяця, норму про нарахування ЄСВ з «мінімалки» для таких працівників не застосовуємо.

 

* Закон України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 р. № 2464-VІ.

** Закон України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР № 504.

*** Якщо у звітному місяці у працівника, працевлаштованого за основним місцем роботи, є хоча б один день (година), за який йому нараховується зарплата (лікарняні, допомога по вагітності та пологах тощо), то норму про нарахування ЄСВ з «мінімалки» застосовуємо в загальному порядку.

**** Ідеться про відпустки «за свій рахунок», що надаються роботодавцем в обов’язковому порядку на вимогу працівника при настанні обставин, перелічених у ст. 25 Закону про відпустки.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі