ВЗ у Податковому розрахунку за ф. № 1ДФ — уже за І квартал 2015 року

Адамович Н., Клиженко Я., Костюк Д., Мірошниченко В., Нестеренко М., Павленко О., Савченко О., Солошенко Л., Ушакова Л., Хмелевська О., Хмелевський І.
У якій звітності слід відображати ВЗ?

Суму ВЗ уже давно планують відображати в Податковому розрахунку за формою № 1ДФ. Так неодноразово роз’яснювали податківці. Зокрема, у листі ДФСУ від 21.01.2015 р. № 1665/7/99-99-17-02-01-17* зазначено, що дохід, з якого справляється ВЗ, наводиться у формі № 1ДФ загальною сумою, без розшифровки за працівниками.

* Що ще роз’яснили податківці в цьому листі, читайте в «Податки та бухгалтерський облік», 2015, № 9, с. 2.

Очевидно, що чинна форма Податкового розрахунку для відображення ВЗ не пристосована. Тому податкові агенти ВЗ сплачують, але вже два квартали за ним не звітують. Інакше кажучи, досі у формі Податкового розрахунку суму ВЗ ми не відображали.

Проте незабаром ситуація зміниться. Так, з 01.04.2015 р. набирає чинності наказ Мінфіну «Про затвердження форми Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку (форма № 1ДФ) та Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку» від 13.01.2015 р. № 4.

Таким чином, вперше за новою формою Податкового розрахунку звітувати будемо вже за І квартал 2015 року. Як і було обіцяно, в оновленому Податковому розрахунку за формою № 1ДФ передбачено місце для відображення «військово­збірних» показників. Зокрема, доведеться фіксувати загальну суму нарахованого доходу, загальну суму виплаченого доходу, загальну суму нарахованого ВЗ та загальну суму перерахованого ВЗ. Такі показники зазначають у гривнях з копійками. А ось відомості про фізосіб не розшифровуються. До речі, додатково розробники прописали процедуру коригування помилкових показників ВЗ.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі