Теми статей
Обрати теми

Повідомлення про нового працівника: вже застосовувати чи як?

Кабінет Міністрів України
Із «Податки та бухгалтерський облік», 2015, № 52, с. 2 ви знаєте, що Кабмін постановою від 17.06.2015 р. № 413 затвердив форму і порядок повідомлення ДФС та її територіальних органів про прийняття працівника на роботу.

За загальним правилом постанови уряду набирають чинності з дня їх офіційного опублікування, якщо інше не передбачено самими постановами, але не раніше дня їх опублікування (див. ч. 1 ст. 52 Закону України «Про Кабінет Міністрів України» від 27.02.2014 р. № 794-VII).

На момент підготовки цього номера зазначену постанову було опубліковано у газеті «Урядовий кур’єр» від 27.06.2015 р. № 115, але тільки частково (лише текст постанови, без додатка до неї, у якому, власне, й міститься необхідна усім роботодавцям форма повідомлення).

Водночас, за наявною інформацією, повністю (разом з додатком) постанова готується до опублікування у бюлетені «Офіційний вісник України» від 03.07.2015 р. № 50. Тобто, коли ви читатимете цю замітку, постанова буде вже чинною.

У зв’язку з цим ще раз нагадуємо: працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та без повідомлення ДФСУ про його прийняття на роботу ( ст. 24 КЗпП України). Для виконання цих вимог відтепер слід застосовувати форму повідомлення із додатка до постанови КМУ від 17.06.2015 р. № 413.

А їх порушення тягне за собою, зокрема, накладення штрафу на посадових осіб підприємств та громадян — суб’єктів підприємницької діяльності від 510 до 1700 грн. (у разі повторного протягом року вчинення порушення — від 1700 до 5100 грн.) згідно ч. 1 — 2 ст. 41 КпАП України.

Про інші подробиці заповнення та подання цього повідомлення читайте в одному з найближчих номерів «Податки та бухгалтерський облік».

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі