РК до «старих» ПН поза формулою ліміту реєстрації

Бобро А., Гуль Т., Дзюба Н., Клиженко Я., Костюк Д., Нестеренко М., Павленко О., Савченко О., Скрипкіна К., Солошенко Л., Ушакова Л., Хмелевська О.
У витягу з СЕА в рядку 2 стоїть від’ємне значення. Підозрюємо, що цей мінус виник через те, що до формули не потрапили «зменшуючі» РК до податкових накладних, складених до 01.02.2015 р. Чому їх не зарахували у формулу при розрахунку ліміту реєстрації?

Значення ліміту реєстрації розраховують за формулою з п. 2001.3 ПКУ. Детальніше всі її складові показники розшифровано в п. 9 Порядку № 569. Значення кожного з них ви можете бачити у витягу (рядки 3 — 8).

Наша мета — показник ∑НаклВид. Його значення див. у рядку 6 таблиці витягу. Зазирнувши до п. 9 Порядку № 569, знаходимо, що цей показник складається із загальної суми податку за виданими платником ПН і РК, зареєстрованими в ЄРПН. І ця сума визначається на підставі даних тих ПН за операціями, дата виникнення ПЗ за якими припадає на період починаючи з 01.02.2015 р., а також РК до них.

Тобто, як бачимо, у розрахунку цього показника для формули ліміту реєстрації беруть участь тільки ті ПН, які складено з 1 лютого 2015 року, а також РК до них.

Про те, що старі долютневі ПН і РК до них (навіть якщо РК складені після 01.02.2015 р.) у формулі розрахунку ліміту реєстрації участі не беруть, зазначається і в п. 19 Порядку № 569.

Тому не дивно, що ваші «зменшуючі» РК, складені до старих долютневих ПН, не зменшили складову формули «щастя» — показник ∑НаклВид, тим самим не давши «убити» мінус у ліміті реєстрації.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі