Перевищено мільйон: з коли застосовувати РРО

Бобро А., Гуль Т., Дзюба Н., Клиженко Я., Костюк Д., Нестеренко М., Павленко О., Савченко О., Скрипкіна К., Солошенко Л., Ушакова Л., Хмелевська О.
Підприємець перебуває на спрощеній системі (гр. 3). У I кварталі 2015 року обсяг доходу перевищив 1 млн грн. З якого числа треба застосовувати РРО?

Чітко кажучи, вас нова редакція п. 296.10 ПКУ, що звільнила малодохідних підприємців від застосування РРО, взагалі не стосується.

Станом на 01.07.2015 р. ПКУ зобов’язав вас (як утім і інших третьогрупників) застосовувати РРО. Проте подальші поправки до цього пункту ПКУ звільнили від цього обов’язку тільки тих, у кого річний дохід не перевищив 1 млн грн. Вони зобов’язані застосовувати РРО тільки в разі, якщо дохід перевищить 1 млн грн., але не одразу, а з першого числа першого місяця кварталу, наступного за тим, в якому критерій перевищено. Але вас це звільнення ніяк не стосується — у вас критерій уже перевищено.

Тому не виключено, що податківці будут наполягати на тому, що застосовуванні РРО починаючи з 1 липня 2015 року. Набуття чинності поправками до ПКУ на вас ніяк не впливає*.

* Утім, остаточний висновок можна буде зробити після появи тексту цього Закону.

Теги РРО дохід
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі