Теми статей
Обрати теми

Округлення показників при розрахунку ЄСВ-коефіцієнта

Бобро А., Гуль Т., Дзюба Н., Клиженко Я., Костюк Д., Нестеренко М., Павленко О., Савченко О., Скрипкіна К., Солошенко Л., Ушакова Л., Хмелевська О.
Підприємство підвищило зарплату співробітників і в результаті може застосовувати понижуючий коефіцієнт до ставки ЄСВ. Проте при розрахунку в нас виникли запитання щодо округлення показників, у тому числі тих, які наводимо у ф. № Д4. З якою кількістю знаків після коми їх використовувати у формулі?

Для того, щоб скористатися правом на понижуючий коефіцієнт до ставки ЄСВ «зверху», порівнюють показники 2014 року і поточного місяця 2015 року (див. «Податки та бухгалтерський облік, 2015, № 30, с. 43). При цьому деякі з них визначають як середню величину, що викликає запитання з округленням.

До двох знаків після коми ви округлюєте:

— середньомісячну базу нарахування ЄСВ за 2014 рік з розрахунку на одну застраховану особу (СмБН(зо)2014). У такому вигляді сума опиниться у Звіті за ф. № Д4 і братиме участь у розрахунку коефіцієнта;

— базу нарахування ЄСВ з розрахунку на одну застраховану особу у звітному місяці (БН(зо)).

— середні платежі на одну застраховану особу СП(зо)м і СМП(зо)2014.

Середньомісячну кількість застрахованих осіб за 2014 рік (СМК(зо)2014) округлюйте до цілого числа і саме його зазначайте у ф. № Д4.

До трьох знаків після коми потрібно округлити:

— безпосередньо понижуючий коефіцієнт;

— розмір єдиного внеску, отриманий шляхом множення ставки ЄСВ на коефіцієнт.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі