Розірвання трудових відносин і Звіт з ЄСВ

Бобро А., Гуль Т., Дзюба Н., Клиженко Я., Костюк Д., Нестеренко М., Павленко О., Савченко О., Скрипкіна К., Солошенко Л., Ушакова Л., Хмелевська О.
Працівник звільняється. Як відобразити цю подію у Звіті з ЄСВ?

У місяці звільнення на працівника формуєте рядок у таблиці 5 Звіту за формою № Д4. У ній серед іншого у графі 11 проставляєте дату закінчення трудових відносин, а у графі 13 — підставу для припинення трудових відносин згідно з Кодексом законів про працю України від 10.12.71 р. (іншим нормативно-правовим актом). Якщо Звіт формуєте в електронній формі, то підставу обираєте з довідника програми. Якщо необхідна стаття для звільнення в ньому не зазначена, проставляєте «інше».

У таблиці 6 Звіту за формою № Д4 за рядком із заробітною платою працівника у графі 15 проставляєте кількість календарних днів у трудових відносинах по дату звільнення включно. Якщо працівнику не нараховувався дохід у звітному місяці, то в таблиці 6 все одно формуйте на нього рядок без сумових показників, але з даними у графі 15.

Зазначимо, що досить часто при проведенні остаточного розрахунку працівникам нараховують компенсацію за невикористані дні щорічної відпустки. На відміну від суми відпускних, її суму показуйте в загальній сумі заробітної плати, нарахованої звільненому працівнику у звітному місяці, не виділяючи в окремий рядок з КТН 10 у графі 10.

Ще один важливий момент. Вимога про сплату ЄСВ з МЗП не працює в місяці звільнення працівника, якщо такий місяць не було відпрацьовано повністю. Тому навіть якщо сума доходу працівника, який відпрацював не всі робочі дні в місяці звільнення, нижче МЗП, формувати на нього додатковий рядок з даними у графах 19 і 21 не потрібно.

Якщо ж працівник відпрацював усі робочі дні згідно з графіком роботи підприємства (індивідуальним графіком роботи) і його дохід у місяці звільнення виявився нижчим МЗП, будьте ласкаві виконати вимогу та заповнити у Звіті рядок з КТН 13.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі