«Головняки» з Д4 при несумових помилках

Бобро А., Гуль Т., Дзюба Н., Клиженко Я., Костюк Д., Нестеренко М., Павленко О., Савченко О., Скрипкіна К., Солошенко Л., Ушакова Л., Хмелевська О.
У таблиці 6 Звіту № Д4 за лютий бухгалтер переплутала прізвища та податкові номери двох працівників. Як виправити цю помилку?

Інструкція по виправленню несумових помилок наведена в п. 2 розд. V Порядку № 435*. Зокрема, якщо помилку допущено в реквізитах страхувальника або застрахованої особи і виявлено після закінчення граничного строку подання звітності, то необхідно подати Звіт у такому складі:

1) титульний аркуш (перелік таблиць Звіту);

2) відповідну таблицю з помилковими даними зі статусом «скасовуюча» (у вашому випадку — таблицю 6);

3) відповідну таблицю з виправленими даними зі статусом «початкова».

* Порядок формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затверджений наказом Мінфіну від 14.04.2015 р. № 435.

Увага! У таблиці 6 наводимо дані тільки щодо тих працівників, за якими допущено негрошові помилки. Урахуйте: у такій таблиці не можна виправляти суми нарахованої зарплати (доходу) і ЄСВ. Крім того, такий Звіт не повинен містити таблицю 1 до Звіту за формою № Д4.

Складність у тому, що Звіт за лютий ми подавали ще за старою формою, затвердженою наказом Міндоходів від 09.09.2013 р. № 454. А ось виправляти помилку доведеться вже в новій (затверджена наказом Мінфіну від 14.04.2015 р. № 435). Не лякайтеся! Механізм виправлення вам тепер відомий — дотримуйтеся інструкцій. Але майте на увазі, що в таблиці 6 Звіту за формою № Д4 при виправленні негрошової помилки не заповнюйте графи про суми нарахованого ЄСВ (графа 21) і додаткової бази, якщо ЄСВ «дотягували» до мінзарплати (графа 19), адже у старому Звіті такі відомості ви не наводили.

Ось і вся премудрість. До речі, якщо програма видаватиме «попередження» — ігноруйте, адже попередження — це не помилка.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі