Як діяти, якщо працівник не вийшов на роботу після демобілізації

Бобро А., Гуль Т., Дзюба Н., Клиженко Я., Костюк Д., Нестеренко М., Павленко О., Савченко О., Скрипкіна К., Солошенко Л., Ушакова Л., Хмелевська О.
Працівник був демобілізований після призову на службу на особливий період 13 травня 2015 року, але на роботу так і не вийшов. Чи можна його звільнити і з якої дати?

Роботодавець зберігає за мобілізованим гарантії згідно з ч. 3 ст. 119 КЗпП саме до тієї дати, яка у військовому квитку зазначена як дата виключення військовослужбовця зі списків особового складу військової частини. Відповідно, працівник повинен стати до роботи в найближчий робочий день після дати демобілізації. Наприклад, якщо дата демобілізації 13.05.2015 р., тоді в ідеалі розпочати виконання трудових функцій працівник повинен 14.05.2015 р.

Проте, якщо працівник не з’явиться на роботі, це не означає, що ви зобов’язані його звільнити. Адже працівнику міг знадобитися час для повернення додому, він міг захворіти тощо. Якщо він повідомив роботодавця про повернення і узгодив дату виходу, то стане до роботи пізніше.

Але можлива ситуація, коли комісаріат підтвердив інформацію, що працівник демобілізований відповідного числа і контракт на проходження військової служби з ним не укладено. Водночас демобілізований працівник так і не з’явився на робочому місці і не повідомив про те, що бажає продовжити працювати у вас.

Тоді наступного дня після дати, зазначеної у військовому квитку як дата демобілізації, — 14.05.2015 р., він підпорядковується загальним трудовим правилам, зокрема, може бути звільнений за прогул згідно з п. 4 ч. 1 ст. 40 КЗпП. Але перш ніж звільнити працівника, з’ясуйте, з якої причини він відсутній, раптом через хворобу тощо. Чому так важливо переконатися, через що працівник не вийшов на роботу? Пояснимо: у кожного незаконно звільненого трудівника є право поновитися на роботі. При цьому вам доведеться, як мінімум, оплатити невідпрацьований період, а то й «нарватися» на штрафи.

До з’ясування причин нез’явлення на роботу в табелі обліку робочого часу робіть відмітку «НЗ», а зазначивши причину відсутності — відкоригуйте її.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі