Теми статей
Обрати теми

Зустрічайте нові субрахунки: для СЕА ПДВ та інвалюти

Міністерство фінансів України

Мінфін наказом від 18.06.2015 р. № 573 запровадив нові субрахунки, зокрема:

315 «Спеціальні рахунки в національній валюті» — призначений для обліку коштів на рахунку у Системі електронного адміністрування (СЕА) ПДВ, відкритому платнику податку в Казначействі, а також на інших спеціальних рахунках, відкритих у банку та/або органі Казначейства відповідно до законодавства, тощо;

316 «Спеціальні рахунки в іноземній валюті» — призначений для обліку коштів в іноземній валюті, що підлягають розподілу або додатковому попередньому контролю, у тому числі сум коштів в іноземній валюті, що підлягають обов’язковому продажу.

Крім того, з переліку суб’єктів, які застосовують норми П(С)БО 25 «Фінансовий звіт суб’єкта малого підприємництва», прибрали «нульовиків» — суб’єктів малого підприємництва, які відповідають критеріям п. 154.6 Податкового кодексу України (у редакції станом на 31 грудня 2014 року).

Також з П(С)БО 7 «Основні засоби» виключена норма, що передбачає право збільшити первісну (переоцінену) вартість ОЗ на суму витрат, пов’язаних з поліпшенням та ремонтом об’єкта, визначену у порядку, встановленому податковим законодавством.

Наказ від 18.06.2015 р. № 573 набирає чинності з дня офіційного опублікування. На день підготовки номера зазначений документ офіційно ще не опубліковано.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі