Теми статей
Обрати теми

Пільги зі сплати комунальних платежів — по-новому

Кабінет Міністрів України
Постановою КМУ від 04.06.2015 р. № 389 установлено новий Порядок надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї.

Новий механізм надання пільг поширюється на оплату за користування житлом, комунальні послуги, паливо, скраплений газ, телефон.

Згідно із зазначеною постановою з 1 липня пільги надаються в разі, якщо середньомісячний сукупний дохід сім’ї пільговика в розрахунку на одну особу за попередні 6 місяців не перевищував розміру соціальної податкової пільги (у 2015 році — 1710 грн).

Пільговикам (крім осіб, які отримують лише пенсію та соціальні допомоги) необхідно звернутися до місцевого підрозділу соцзахисту населення і заповнити декларацію про доходи.

Щоб отримати пільгу з 1 липня 2015 року, громадянин повинен подати довідку про свої доходи до вересня поточного року. Якщо середньомісячний дохід сім’ї в розрахунку на одну особу не перевищує величину доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу, пільговик має право на отримання пільг протягом наступних 6 місяців.

Водночас продовжує діяти система житлових субсидій. Особи, які не підпадають під дію системи пільг, можуть скористатися програмою житлових субсидій. Про чергові новації у порядку їх призначення читайте далі.

Постанова КМУ від 04.06.2015 р. № 389 в остаточній редакції набрала чинності 04.07.2015 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі