Теми статей
Обрати теми

Щодо ведення військового обліку на підприємстві

Міністерство оборони України
Міноборони у листі від 07.02.2015 р. № 322/2/964 нагадує, що керівники підприємств зобов’язані забезпечувати своєчасне прибуття працівників за викликом військового комісаріату, а також постійно здійснювати контроль за дотриманням працівниками правил військового обліку.

Для реалізації цього обов’язку автори листа пропонують наступний алгоритм дій керівника:

— з отриманням розпорядження військового комісаріату про виклик працівників необхідно видати наказ керівника про направлення військовозобов’язаних до військкомату із зазначенням терміну прибуття та призначенням старшого від підприємства;

— довести зазначений наказ до військовозобов’язаних;

— у разі невиконання військовозобов’язаними вимог наказу та неприбуття до військкомату письмово повідомити про порушників правил військового обліку військового комісара, а також направити повідомлення до органів внутрішніх справ про доставку до військового комісаріату військовозобов’язаних, які ухиляються від виконання військового обов’язку в запасі.

Також Міноборони нагадало, що всі органи місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації та навчальні заклади повинні заповнювати, вести та надавати до відповідних військових комісаріатів три списки військовозобов’язаних (опрацюванням списків займаються різні структурні підрозділи військових комісаріатів), а саме на: військовозобов’язаних рядового, сержантського та старшинського складу; офіцерів запасу; призовників.

До речі, у «Податки та бухгалтерський облік», 2015, № 21, с. 31 ви знайдете докладну інформацію про «призовні обов’язки» підприємства.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі