Теми статей
Обрати теми

ВРУ спростила надання субсидій: «казав пан — кожух дам…»

Верховна Рада України
Парламент ухвалив Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про житлово-комунальні послуги» (щодо нарахування субсидій пенсіонерам та інвалідам)» (базовий законопроект від 20.04.2015 р. № 2676).

За задумом депутатів, цей документ мав би спростити процедуру призначення субсидій пенсіонерам та інвалідам. Так, непрацюючим пенсіонерам та непрацюючим інвалідам, які зареєстровані у житловому приміщенні (будинку) і склад сім’ї яких складається лише з них, не треба буде звертатися до органів праці та соцзахисту населення за отриманням субсидії. Розрахунки будуть проводитися на підставі відомостей від Пенсійного фонду та інших органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування в порядку обміну інформацією.

Водночас, не все так гладко, як запевняють законодавці. Наприклад, працюючим пенсіонерам та працюючим інвалідам треба подавати довідки про доходи. А, як відомо, для решти претендентів на отримання субсидії Кабмін вже давно скасував таку необхідність (детальніше читайте в «Податки та бухгалтерський облік», 2015, № 28, с. 22). Отож не виключено, що зазначений Закон буде заветований Президентом. Про його подальшу долю ми повідомимо на сторінках нашого видання.

Теги субсидія
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі