Теми статей
Обрати теми

Сумісник декларує зарплату більше 146160 грн.

Клиженко Яна, експерт з питань оплати праці
Чи потрібно суміснику подавати декларацію про доходи, якщо він не отримував інших доходів, крім зарплати?

Як не крути, але сумісник, як мінімум, має двох роботодавців: за основним місцем роботи та за сумісництвом. Отже, такий працівник отримував хоча би в одному місяці зарплату від двох податкових агентів. Що із цього приводу говорить ПКУ? А ось що.

Ви зобов’язані подати річну декларацію про доходи, якщо отримували одночасно від двох або більше податкових агентів доходи у формі зарплати, інших заохочувальних і компенсаційних виплат або інших виплат і винагород за трудовим або цивільно-правовим договором, загальна річна сума яких у 2014 році перевищила 146160 грн. ( п.п. «є» п. 176.1 ПКУ).

Отже, формально сумісник ризикує «нарватися» на обов’язкове подання декларації. Але! Якщо ви не отримували інших доходів від податкових агентів, а річна зарплата у вас була скромнішою, ніж зазначена сума, то подавати декларацію не потрібно.

Якщо ж надходження від податкових агентів (у тому числі від роботодавців) за рік перевищили 146160 грн., то суміснику необхідно було задекларувати свої доходи до 1 травня 2015 року.

Як бачите, дата рубежу вже минула. Однак покарання за прострочення є несуворим: або попередження, або адмінштраф від 51 до 136 грн. за ст. 1641 КпАП.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі