Теми статей
Обрати теми

Службове поле у «позитивній» декларації

Декларація з ПДВ має позитивне значення (сума до сплати). Чи заповнювати службове поле рядка 22.1 (для ліміту реєстрації)? Марина

Згідно з п.п. 4 і п.п. 5 п. 5 розд. V Порядку № 966 у службовому полі зазначається сума ліміту реєстрації, обчислена відповідно до п. 2001.3 ПКУ. Цю суму слід порівняти зі значенням рядка 22 декларації.

У свою чергу, рядок 22 декларації звітного періоду — це сума рядка 19 (від’ємне значення декларації за звітний період) і рядка 21 (від’ємне значення попередніх періодів, яке включається до податкового кредиту звітного періоду).

Тож рядок 22 у декларації за поточний період буде не заповненим у вас тільки тоді, коли у вас одночасно порожні і рядок 19, і рядок 21. Якщо ж у вашій декларації заповнено рядок 21, то навіть за відсутності поточного податкового кредиту у рядку 19 ви будете заповнювати рядок 22, зі значенням якого порівнюється поточний ліміт реєстрації. У цьому останньому випадку службове поле буде заповнене навіть за умови, що в поточному податковому періоді ви отримали позитивне значення суми ПДВ.

Інша справа, якщо у вас заповнено рядок 25.1 декларації. Це означає, що ваші зобов’язання у звітному періоді «з’їли» усі ваші попередні мінуси (якщо такі були). У такому випадку ані рядок 19, ані рядок 21 декларації за поточний період заповнені не будуть. Тому відповідно не буде заповнено рядок 22 і суму ліміту реєстрації ні з чим буде порівнювати. Тож нема нащо її тоді вказувати!

Податківці теж пов’язують наявність заповненого службового поля у рядку 22.1 із заповненим рядком 22. Якщо рядок 22 не заповнено, то і реєстраційна сума в службовому полі такої декларації не вказується (див. консультацію із БЗ, підкатегорія 101.23). Детальніше про службове поле рядка 22.1 див. «Податки та бухгалтерський облік», 2015, № 84, с. 11.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі