Теми статей
Обрати теми

При поверненні надлишкових коштів у триденний термін фінансові санкції не застосовуються

Виконавча дирекція Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності
Лист від 05.04.2011 р. № 01-16-755

Розглянувши запити окремих страхувальників, які виявили завищення сум на виплату матеріального забезпечення застрахованим особам, вказаних у заявах-розрахунках, що надані до органів Фонду, повідомляємо.

Такі страхувальники після виявлення помилки терміново повинні письмово повідомити орган Фонду за місцем обліку про зміст помилки (прі­звище та ініціали застрахованої особи, номер листка непрацездатності та вид допомоги, по якому виявлено помилку) з подальшим відображенням повернутих сум у звіті по коштах Фонду за формою Ф4-ФСС з ТВП.

Надлишково отримані суми мають бути повернені на рахунок органу відділення Фонду, з якого здійснювалося фінансування, протягом трьох робочих днів після виплати допомоги застрахованим особам за рахунок отриманих від Фонду коштів, але не пізніше трьох робочих днів <...>.

У разі порушення триденного терміну повернення надлишково отриманих коштів Фонду страхувальник повинен сплатити штраф у розмірі 10 відсотків несвоєчасно повернутих страхових коштів та пеню в розмірі 0,1 відсотка від суми несвоєчасно повернутих страхових коштів і штрафних санкцій, розраховану за кожний день прострочення платежу.

Районна, міжрайонна, міська виконавча дирекція відділення Фонду після отримання цих коштів на рахунок зворотного фінансування зменшує суму чергової заяви до виконавчої дирекції відділення Фонду, а отримані (повернуті) кошти використовує для фінансування подальших заяв-розрахунків.

В бухгалтерському обліку робочих органів відділень Фонду повернуті суми від страхувальника відображаються по кредиту субрахунку 643 «Розрахунки із страхувальниками» Плану рахунків бухгалтерського обліку в органах Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, затвердженого постановою правління Фонду від 25.12.2003 р. № 125. Пропонуємо довести роз’яснення до відома робочих органів відділень Фонду та страхувальників.

Директор Е. Ушаков

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі