Теми статей
Обрати теми

Лікарняні: зі ставки на півставки

Димитренко Світлана, начальник відділу вдосконалення законодавства у сфері загальнообов’язкового державного соціального страхування Міністерства соціальної політики України
Співробітник прийнятий на роботу у грудні 2010 року на повну ставку. У вересні 2015 року він був переведений на 0,5 ставки. З 7 по 25 вересня 2015 року співробітник хворів, що підтверджено належним чином оформленим листком непрацездатності. Як розрахувати суму лікарняних?

Розрахунок оплати перших 5 днів тимчасової непрацездатності і допомоги по тимчасовій непрацездатності здійснюється відповідно до Порядку обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням, затвердженого постановою КМУ від 26.09.2001 р. № 1266 (далі — Порядок № 1266).

До 04.07.2015 р. (дати, з якої Порядок № 1266 було викладено в новій редакції), в ситуації, описаній у запитанні, бухгалтеру необхідно було б розраховувати середньогодинну зарплату. Далі визначити кількість робочих годин, пропущених працівником у зв’язку з хворобою, а потім суму виплат, належних працівнику у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю.

Зараз же все набагато простіше. Показник середньогодинної зарплати більше не використовується при розрахунку суми лікарняних. Працюємо тільки з середньоденною заробітною платою з розрахунку на 1 календарний день незалежно від режиму роботи і зайнятості співробітника.

Її суму знаходимо, поділивши зарплату, що нарахована в розрахунковому періоді, на загальну кількість календарних днів, що припадають на такий період, зменшену на кількість днів, не відпрацьованих з поважних причин. Таких поважних причин усього чотири:

— тимчасова непрацездатність;

— відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами;

— відпустка для догляду за дитиною до 3 (6 — за медичним висновком) років;

— відпустка без збереження заробітної плати, надана відповідно до закону.

Розрахувавши середньоденну зарплату, знаходимо суму оплати перших 5 днів тимчасової непрацездатності за рахунок роботодавця і суму допомоги по тимчасовій непрацездатності. Для цього показник середньоденної зарплати множимо на відповідну кількість календарних днів, що припадають на період тимчасової непрацездатності співробітника.

Використовуючи умови прикладу, припустимо, що в розрахунковому періоді (вересень 2014 року — серпень 2015 року) оклад працівника не змінювався і дорівнював 2914,00 грн. Загальна сума зарплати, що нарахована в розрахунковому періоді (оклад, надбавки, доплати, індексація), — 50400,00 грн. Кількість календарних днів, що припадають на розрахунковий період і беруть участь у розрахунку, — 365. Страховий стаж працівника — 9 років 3 місяці.

Сума середньоденної зарплати з розрахунку на 1 календарний день дорівнює:

50400,00 : 365 = 138,08 (грн.).

Визначимо суму оплати перших 5 днів тимчасової непрацездатності за рахунок коштів роботодавця:

138,08 х 5 = 690,40 (грн.).

Сума допомоги по тимчасовій непрацездатності становитиме:

138,08 х 14 = 1933,12 (грн.).

Як бачите, незважаючи на те, що у вересні 2015 року працівник був переведений на 0,5 ставки, розрахунок належної йому суми лікарняних здійснено на підставі виплат, нарахованих у розрахунковому періоді виходячи з повної ставки.

А ось у ситуації, зворотній тій, що наведена в запитанні читача (у розрахунковому періоді робота на 0,5 ставки, а в місяці хвороби — на цілу ставку), співробітнику можна тільки поспівчувати: мало того, що прохворів, так ще й у грошах втратив.

Так само діємо і в ситуації, коли зміна режиму роботи працівника відбулася в розрахунковому періоді.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі