Теми статей
Обрати теми

Загальну вартість навчання розподіляють за роками та місяцями

Чи підлягає обкладенню ПДФО сума, сплачена суб’єктом господарювання за навчання фізособи — найманого працівника одним платежем у поточному році за весь період навчання, який дорівнює декільком рокам?

Законодавством не встановлено обмежень щодо строку, за який роботодавець має право здійснити оплату за навчання найманого працівника.

Якщо суб’єкт господарювання заплатив за навчання фізичної особи — найманого працівника однією сумою в поточному році за весь період навчання, який становить декілька років, така сума з урахуванням розміру, визначеного п.п. 169.4.1 п. 169.4 ст. 169 Податкового кодексу, оподаткуванню не підлягає.

При цьому, якщо працівник припиняє трудові відносини з роботодавцем протягом періоду такого навчання або трьох років після закінчення вищого та/або професійно-технічного навчального закладу, то сума, сплачена як компенсація вартості навчання, прирівнюється до додаткового блага, наданого такому працівнику протягом року, на який припадає таке припинення трудових відносин, і підлягає оподаткуванню в загальному порядку.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі