Теми статей
Обрати теми

Заповнення РК до ПН, складеної за старою формою

редактор Наталія Вороная та податковий експерт Максим Нестеренко
Чи заповнюється графа 1 «№ з/п рядка податкової накладної, що коригується» розділу Б розрахунку коригування до податкової накладної, складеної за формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 22.09.2014 р. № 957?

Відповідно до п. 192.1 ст. 192 ПКУ якщо після постачання товарів/послуг здійснюється будь-яка зміна суми компенсації їх вартості, включаючи наступний за постачанням перегляд цін, перерахунок у випадках повернення товарів/послуг особі, яка їх надала, або при поверненні постачальником суми попередньої оплати товарів/послуг, суми податкових зобов’язань та податкового кредиту постачальника та отримувача підлягають відповідному коригуванню на підставі розрахунку коригування до податкової накладної, складеного в порядку, встановленому для податкових накладних, та зареєстрованого в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі — ЄРПН).

Пунктом 21 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 31.12.2015 р. № 1307, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 26.01.2016 р. за № 137/28267 (далі — Порядок № 1307), визначено, що у разі здійснення коригування сум податкових зобов’язань відповідно до ст. 192 ПКУ постачальник (продавець) товарів/послуг складає розрахунок коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної (далі — розрахунок коригування) за формою згідно з додатком 2 до податкової накладної.

Порядок складання розрахунку коригування та його реєстрації в ЄРПН аналогічний порядку, передбаченому для податкових накладних, крім випадків, передбачених Порядком № 1307.

У розрахунку коригування вказуються дата та номер податкової накладної, до якої вносяться зміни.

У графі 1 розділу Б розрахунку коригування зазначається «№ з/п рядка податкової накладної, що коригується».

До 01.04.2016 р. податкові накладні складались за формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 22.09.2014 р. № 957, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 13.10.2014 р. за № 1235/26012 (далі — Наказ № 957), яка не містила графу «№ з/п рядка податкової накладної, що коригується».

Отже, у випадку складання розрахунку коригування до податкової накладної, складеної за формою, затвердженою Наказом № 957, графа 1 «№ з/п рядка податкової накладної, що коригується» розділу Б розрахунку коригування не заповнюється.

За матеріалами підкатегорії 101.07 БЗ

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі